Frankrijk. koken in de wereld

Frankrijk. koken in de wereld - Susi Piroue | Stml-tunisie.org

... die je in de dure restaurants te eten krijgt ... De duurste ingrediënten ter wereld - 24Kitchen ... . koken-in-frankrijk, kookcursus, workshop, koken met collega's, teambuilding, kookcursus Parijs, koken met vrienden, ... Ik vind het heerlijk om gastvrouw in eigen land te kunnen zijn en zie graag aanvragen tegemoet vanuit de hele wereld. Francofiel Als Francofiel ken ik veel regio´s van Frankrijk uit eigen ervaring. Lachend komen de leerlingen van het Franse Charles de Gaulle lyceum uit het rode bakstenen gebouw om vervolgens de ….. Londense metro in te duiken. In de wereld ... Beroemde Koks Overzicht Beste Koks ter Wereld - Alles over ... ... .. Londense metro in te duiken. In de wereld gaan 250.000 leerlingen, net als zij, naar een Franse school in het buitenland. Het aantal leerlingen groeit. Vorig jaar werd 4% meer leerlingen ingeschreven. De francofiel in Luiten heeft al haar voorliefde voor Frankrijk in dit boek gestopt en dat werkt aanstekelijk. Dus voor wie, net als wij, nog niet over de Franse keuken is, of klaar is voor een Franse comeback, is dit een prachtige aankoop. Lees hier de complete recensie. De Telegraaf - Felix Wilbrink: Ideaal pakje voor in de zak Italie het noorden. koken in de wereld (hardcover). Van de aan Frankrijk en Oostenrijk grenzende bergen tot het vruchtbare land van Umbrië en de Marche... Vooral de topchefs die Mic...

INFORMATIE

AUTEUR
Susi Piroue
DIMENSIE
6,61 MB
BESTANDSNAAM
Frankrijk. koken in de wereld.pdf

OMSCHRIJVING

Frankrijk heeft vele gezichten: van het warme, mediterrane zuiden tot het in nevelen gehulde noorden, van de met sneeuw bedekte Alpen tot de vruchtbare vlakten. De kleuren van de Provence en de woeste Atlantische Oceaan, de schittering van Parijs, de verstilde betovering van een klein dorpje op het platteland - dit grote land middenin West-Europa is een land van verrassende tegenstellingen. Even wisselend en veelzijdig als het landschap is de Franse keuken: ieder gebied heeft zijn eigen culinaire tradities. Sedert mensenheugenis worden op het platteland de bijzonderste recepten van generatie op generatie overgeleverd. Daarbij is een specifiek Franse kookstijl ontstaan: gebruikmakend van de allerbeste ingrediënten worden door een geraffineerd eenvoudige bereidingswijze zeer bijzondere en afwisselende gerechten geschapen. "Leven als God in Frankrijk- - dat kan men in dit paradijselijke land overal: of men zich neerzet bij een glas cider met crépes in het stormachtige Bretagne, dan wel bij een rode landwijn en een van kruidenaroma's doortrokken bouillabaisse in de Provence, "savolr vivre" is de grote gemeenschappelijke factor van een heel volk. Want de Fransen zijn niet alleen begenadigde koks, maar ook meesters in de kunst van het genieten. Dit boek brengt de Franse keuken en een vleugje Franse levenskunst dichterbij. In het eerste hoofdstuk passeren verschillende streken van Frankrijk de revue. U vindt hier ook allerlei wetenswaardigs over de mensen, hun culinaire specialiteiten en hun feesten. De hoofdstukken met recepten volgen de lijn van het traditionele Franse menu, van verfijnde soepen, via bijzondere voorgerechten, tot smakelijke vlees- en visgerechten en de verrukkelijkste desserts. Alle recepten zijn authentiek. In de inleiding van ieder hoofdstuk worden enkele wetenswaardigheden over de gang in kwestie gegeven. Een Frans menu bestaat altijd uit verschillende gangen; de hoeveelheden per gerecht zijn dan ook aan de krappe kant. Bijgerechten zult u in dit boek niet vinden: deze worden door de Fransen als voorgerecht of tussengang geserveerd, en men geeft er brood bij. Praktische receptenbeschrijvingen, waardevolle tips en duidelijke stap-voor-stap fóto's staan garant voor een goed resultaat. Wijnsuggesties, variaties en interessante korte informatie over lokale produkten ronden de recepten af. Achterin dit boek vindt u echt Franse menusuggesties, waarmee u òok thuis een typisch Franse maaltijd voor uw familie of vrienden op tafel kunt zetten. Een verklarende woordenlijst kan opheldering verschaffen bij enkele ongebruikelijke termen uit de Franse keuken. Met behulp van het register kunt u alle recepten en informatie gemakkelijk terugvinden. Wij wensen u veel genoegen op uw zwerftocht door Frankrijk: de culinaire route is een uitstekende manier om het land te leren kennen, en de Fransen beter te begrijpen! Bon appétit!

Wil je het boek lezen?Frankrijk. koken in de wereld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Susi Piroue. Lezen Frankrijk. koken in de wereld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN