De laatste roker

De laatste roker - Willem Frederik Hermans | Stml-tunisie.org

...roker. De Bezige Bij W.F.Hermans, die afgelopen zondag zeventig werd, heeft langzamerhand zoveel geschreven dat men zich kan afvragen of hij nog ooit met iets nieuws zal komen dat niet al op de een of andere manier in zijn oeuvre aanwezig is ... De laatste roker zal zijn laatste sigaret uitdrukken ... ... . Iets volkomen nieuws Aan de laatste roker van Peter van Straaten en Henny Vrienten werpt een geheel ander licht op dit tegenwoordig omstreden onderwerp. Roken inspireerde menig dichter tot de mooiste ontroerendste en meest humoristische poezie. Poeziekenner Vrienten selecteerde voor deze bloemlezing de beste gedichten over roken en rokers. De laatste roker door Willem Frederik Hermans Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoor ... De laatste roker - De Bezige Bij ... . Poeziekenner Vrienten selecteerde voor deze bloemlezing de beste gedichten over roken en rokers. De laatste roker door Willem Frederik Hermans Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Zie: Richard Klein, De goddelijke sigaret. Vertaald door Auke Leistra, uitgeverij Arena, 258 blz., \f54,90; Allen Carr, Stoppen met roken: de eenvoudige methode. Vertaald door Eveline de Mooij, uitgeverij De Boekerij, 151 blz., \f22,50. De scenes zijn uit de film Casablanca (1942), regie: Michael Curtiz, met Humphrey Bogart (Rick), Ingrid Bergman (Ilsa), Paul Henreid (Victor Laszlo, hier ... De laatste roker GERT-JAN VAN TEEFFELEN 7 juli 2011, 0:00. Als het aan IJslandse politici en artsen ligt, mogen alleen 's lands vulkanen in de toekomst nog rook uitblazen. Ze hebben een wet ingediend waarmee de verkoop van sigaretten over tien jaar verboden zou moeten worden. De laatste roker. Na een procedure van twee jaar en het horen van 157 getuigen kwam een jury in Florida tot een oordeel in een collectieve actie die driehonderd- tot zevenhonderdduizend rokers hadden aangespannen tegen de vijf grootste tabaksfabrikanten ... De laatste roker. Verhalen., Negende druk [Tiende druk], juni [juli] 2000. De laatste roker. Verhalen., Tiende druk. [Elfde druk], december 2003. audiobestand(en) De laatste roker voorgelezen. Willem Frederik Hermans, Over De laatste roker. Een gesprek met Willem Frederik Hermans (1991) De Laatste Roker. Driek van Wissen; 30 juni 2008 Leestijd 1 minuut Hier zit ik in mijn stamcafé en paf. Nog vrolijk witte kringen in het rond. En weer steek ik mijn bolknak in mijn mond, Willem Frederik Hermans : De laatste roker - verhalen. Verhalenbundel van W.F. Hermans. Een verzameling kortverhalen die zowat de ganse carrière van H...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Frederik Hermans
DIMENSIE
8,7 MB
BESTANDSNAAM
De laatste roker.pdf

OMSCHRIJVING

In een bedrieglijk eenvoudige, zakelijke stijl schetst Hermans messcherp een dystopisch universum waarin een klopjacht gaande is op sigaretten en rokers. In het Amsterdam van 2021 draagt iedereen gasmaskers en mag de Nederlandse taal nergens meer gehoord worden. De heer Vroegindewey, stokoud en alleen, krijgt tersluiks een Gauloise toegestopt. Hij steekt hem op. Veertien dagen later begint het akelig te stinken in zijn trappenhuis.Willem Frederik Hermans (1921-1995), fysisch geograaf, schrijver, dichter en essayist, is de auteur van een groot en talloze malen bekroond oeuvre, dat geldt als een van de belangrijkste uit de Nederlandstalige literatuur. Sinds 2005 verschijnen bij De Bezige Bij zijn Volledige Werken in samenwerking met het Willem Frederik Hermans instituut en het Huygens Instituut. In 2013 verscheen het eerste deel van de biografie van de schrijver, De mislukkingskunstenaar.

Wil je het boek lezen?De laatste roker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Frederik Hermans. Lezen De laatste roker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN