Gesluierde vrijheid

Gesluierde vrijheid - Naema Tahir | Stml-tunisie.org

...Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie (p ... Gesluierde vrijheid (e-boek) | Windle, Jeanette ... ... . 18). Naema Tahir is werkzaam als mensenrechtenjurist en auteur van onder meer Een … Gesluierde vrijheid: de moslima in de moderne wereld. Details Geschreven door Max Herold. Hits: 2850 "Wat ik je zie en hoor doen, in termen van kleden, praten over relaties met mannen, doet me sterk denken aan mijn moeder (waar ik veel om geef) als die vertelt over de tijd dat ze jong was. In de ... Gesluierde vrijheid bij Boeken.com. Bij ... Gesluierde vrijheid - Naema Tahir — Liberales ... . In de ... Gesluierde vrijheid bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. In Gesluierde vrijheid laat Naema Tahir zien hoe moslimvrouwen proberen om oude tradities een nieuwe betekenis te geven. Het biedt een unieke inkijk in het leven van moderne moslima s en hun keuzes, vooral in persoonlijke relaties en hun expressie. GESLUIERDE VRIJHEID. Amy Mallory droomde al jaren van een baan als hulpverlener. Eindelijk krijgt ze de kans om in het door Amerikaanse troepen bevrijde... Read "Gesluierde vrijheid de Moslima in de moderne wereld" by Naema Tahir available from Rakuten Kobo. Verplichte kost voor wie wil weten hoe het nu echt zit met de vrijheid van moslima's! Pas als een moslima afstand doet v... Naema Tahir: gesluierde vrijheid. 26 feb 2015 13:39 • VPRO • Schrijfster en jurist Naema Tahir groeide op in Engeland, Pakistan en Nederland. Voordat ze debuteerde met de essaybundel Een moslima ontsluiert (2005) werkte ze als mensenrechtenjurist voor verschillende Nederlandse ministeries, ... Gesluierde vrijheid is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Gesluierde vrijheid PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Gesluierde vrijheid Gesluierde vrijheid direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Naema Tahir: gesluierde vrijheid 26 februari 2015 . Schrijfster en jurist Naema Tahir groeide op in Engeland, Pakistan en Nederland. Vo...

INFORMATIE

AUTEUR
Naema Tahir
DIMENSIE
8,44 MB
BESTANDSNAAM
Gesluierde vrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Verplichte kost voor wie wil weten hoe het nu echt zit met de vrijheid van moslima’s!Pas als een moslima afstand doet van de beperkingen die haar geloof, gemeenschap en gezin haar opleggen, en dus ook van haar hoofddoek, is zij echt geëmancipeerd, vinden westerse feministen. Maar de moderne moslima streeft juist naar emancipatie die verenigbaar is met haar religieuze en culturele achtergrond, niet naar een volledige breuk daarmee. Binnen die grenzen probeert ze zich te ontplooien en geniet ze verrassend veel vrijheid.In Gesluierde vrijheid laat Naema Tahir zien hoe moslimvrouwen proberen om oude tradities een nieuwe betekenis te geven. Het biedt een unieke inkijk in het leven van moderne moslima’s en hun keuzes, vooral in persoonlijke relaties en hun expressie.Tahir daagt de lezer uit kritisch na te denken over wat emancipatie en feminisme eigenlijk betekenen, en over de verschillende manieren waarop islamitische en westerse vrouwen ze in de praktijk brengen.Naema Tahir (Groot-Brittannië, 1970) is schrijfster en mensenrechtenjurist. Ze werkte voor verschillende internationale organisaties en doceert nu bij het University College Roosevelt. Ze mengt zich in het publieke debat over de multiculturele samenleving en is een graag geziene gast in diverse media. Van haar hand verscheen onder andere Een moslima ontsluiert (2005), Kostbaar bezit (2006), Eenzaam heden (2008) en De Bruid (2011).

Wil je het boek lezen?Gesluierde vrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Naema Tahir. Lezen Gesluierde vrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN