Interculturele communicatie

Interculturele communicatie - Carlos Nunez | Stml-tunisie.org

...nationale relaties en diplomatieke betrekkingen ... Drie Stappen Methode Pinto (NL) | Methodiek | Pigmentzorg ... . Interculturele communicatie De taal van het land spreken is niet voldoende om in een andere cultuur te kunnen communiceren. Op de hoogte zijn van de daar geldende normen, waarden en gedragscodes is minstens zo belangrijk. Interculturele communicatie kan grofweg worden gedefinieerd als het contact tussen personen van verschillende culturele achtergronden. Cultuur moet dan wel ruim worden opgevat. Het ... Tips voor interculturele communicatie - TVCN ... . Cultuur moet dan wel ruim worden opgevat. Het is een overdraagbaar systeem van normen, waarden, opvattingen en symbolen en kan verwijzen naar etniciteit, geslacht of naar een ander systeem van groepssymbolen. Interculturele communicatie gaat over het begrijpen van verschillende culturen, talen en gebruiken van een bepaald land. Wanneer je in een ander land werkt of zaken doet, moet je je aanpassen aan de cultuur van dat land en bij voorkeur ook nog de taal beheersen. Het kan dus geen kwaad om je te verdiepen in de cultuur van het land of zelfs een ... Interculturele communicatie (Hardcover). Interculturele communicatie 1e druk is een boek van D. Pinto uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN... Interculturele communicatie maakt studenten in het hoger beroepsonderwijs nieuwsgierig om kennis te maken met andere culturen. De stof zorgt ervoor dat zij zich bewust worden van de eigenheid van hun cultuur, die ze meestal zo vanzelfsprekend vinden. Het helpt studenten cultuur te herkennen als een waardevolle bron. In communicatie zitten namelijk veel meer culturele aspecten verweven dan we ons veelal bewust zijn. En dat zorgt geregeld voor de nodige miscommunicatie. In de training Interculturele Communicatie ontdek je hoe culturele waarden en overtuigingen knelpunten in de communicatie kunnen vormen. Mensen uit verschillende landen en culturen kom...

INFORMATIE

AUTEUR
Carlos Nunez
DIMENSIE
9,32 MB
BESTANDSNAAM
Interculturele communicatie.pdf

OMSCHRIJVING

Van deze uitgave is ook een Engelse editie verkrijgbaar.Nieuw in de 3e herziene druk: Het hoofdstuk Culturele synergie: de 7 culturele dimensies van Trompenaars en culturele verzoening. Om beter te kunnen communiceren in en bij te dragen aan een vitale en dynamische multiculturele Nederlandse samenleving is het belangrijk dat studenten interculturele vaardigheden en competenties ontwikkelen. Daarnaast zijn interculturele vaardigheden noodzakelijk om effectiever te kunnen communiceren in het buitenland.Elk jaar brengen duizenden studenten een deel van hun studie door op buitenlandse universiteiten in het kader van uitwisselingsprogramma's. Docentmobiliteitsprogamma's zorgen ervoor dat buitenlandse docenten les geven in Nederlandse klassen. De klas is meer cultureel divers dan ooit tevoren.Onderzoek toont aan dat cultureel diverse klassen óf erg slecht óf buitengewoon goed presteren. De prestaties zijn laag als de culturele verschillen worden genegeerd of ontkend. Cultureel diverse groepen blinken daarentegen uit wanneer verschillen worden herkend en benoemd als waardevolle bronnen van innovatie en groei.Interculturele communicatie maakt studenten in het hoger beroepsonderwijs nieuwsgierig om kennis te maken met andere culturen. De stof zorgt ervoor dat zij zich bewust worden van de eigenheid van hun cultuur, die ze meestal zo vanzelfsprekend vinden. Het helpt studenten cultuur te herkennen als een waardevolle bron. Deze nieuwe editie maakt gebruik van de culturele modellen van Hall, Kluckhohn en Hofstede, en bevat nu ook de moderne en dynamische benadering van Trompenaars: de 7 Culturele Dimensies.Dit compacte boek kan eenvoudig bestudeerd worden in een half semester van 7 weken. Het staat bomvol met praktische opdrachten, casussen en rollenspellen uit concrete interculturele werk- en leersituaties zoals in het onderwijs, in de zorg, met buitenlandse collega's en in de marketing, kortom overal waar je met interculturele communicatie te maken kunt krijgen. In de klas, op stage, of in het beroepsveld, Interculturele Communicatie helpt studenten om intercultureelvaardiger te worden.Over de auteursDe auteurs hebben een cultureel diverse achtergrond en zijn naast hun werkzaamheden in het Hoger Beroepsonderwijs en op buitenlandse universiteiten gevestigd als zelfstandig trainer en consultant.

Wil je het boek lezen?Interculturele communicatie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carlos Nunez. Lezen Interculturele communicatie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN