Dutchbat Iii En De Bevolking

Dutchbat Iii En De Bevolking - D.C.L. Schoonoord | Stml-tunisie.org

... naar mij toeliep en me begon te zoenen en knuffelen ... Artikelen over dutchbat iii | Telegraaf.nl ... . Iedereen was verbaasd. De volgende dag stond het in alle Bosnische kranten. Het is nu bijna 22 jaar geleden dat René de Graaf meedraaide in de missie van Dutchbat III in en om de Bosnische stad Srebrenica. Vanwege zijn achtergrond als DJ bij zogenaamde 'drive-in shows' wierp hij zich al snel op als vrijwilliger om drie keer in de week een radioprogramma van twee uur lang te maken. Voor de performance DARK NUMBERS nodigt de in Bosn ... Vind dutchbat in Boeken op Marktplaats ... . Voor de performance DARK NUMBERS nodigt de in Bosnië geboren theatermaker Tea Tupajić veteranen van het Nederlandse bataljon Dutchbat III uit als mede-makers en performers. Met het geloof dat kunst ruimte kan bieden voor antwoorden die het juridische proces nooit kon geven, opent Tupajić zo één van de donkerste verhalen uit de recente Europese geschiedenis. Problemen Dutchbat-veteranen onderzocht Het ministerie van Defensie laat onderzoek doen naar de gevolgen voor Dutchbat III-veteranen van hun uitzending naar Srebrenica....

INFORMATIE

AUTEUR
D.C.L. Schoonoord
DIMENSIE
4,81 MB
BESTANDSNAAM
Dutchbat Iii En De Bevolking.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek staan twee afzonderlijke onderwerpen centraal: de medische hulpverlening door Dutchbat en de bevoorrading door de lucht. Voorafgaand aan de val van de enclave Srebrenica in juli 1995 knepen de Bosnische Serven de bevoorrading van Dutchbat over de weg steeds meer af, waardoor de Nederlandse militairen een steeds groter tekort aan voedingsmiddelen en brandstof kregen. In zo'n situatie lijkt het voor de hand te liggen om bevoorrading door de lucht te organiseren, maar dat zou niet zo gemakkelijk blijken te zijn. Dit onderwerp werd een symbool voor het 'doormodderen', dat steeds meer het motto van de VN en Dutchbat werd.

Wil je het boek lezen?Dutchbat Iii En De Bevolking in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D.C.L. Schoonoord. Lezen Dutchbat Iii En De Bevolking Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN