David van Sassoen

David van Sassoen - Nairi Zarjan | Stml-tunisie.org

... Voltaire, 290 blz. € 37,50 In het centrum van de Armeense hoofdstad Jerevan staat een ruiterstandbeeld van ruim twaalf ... Nieuwe Leidsche Courant | 20 september 1969 | pagina 14 ... ... ... Het epos werd pas in 1964 wereldwijd bekend door de Engelse vertaling ervan door Leon Surmelian.David van Sassoen is niet alleen een epos, maar ook een sprookje: de protagonisten zijn reusachtig, ijzersterk en veelal begiftigd met een enigszins naïeve moraal, wat de lectuur ervan niet minder plezierig maakt.Deze Nederlandse editie is gebaseerd op de Armeense tekst van Nairi Zarjan (1900-1969). Nairi Zarjan David van Sassoen Da ... David van Sassoen - Nairi Zarjan - (ISBN: 9789058480897 ... ... .Deze Nederlandse editie is gebaseerd op de Armeense tekst van Nairi Zarjan (1900-1969). Nairi Zarjan David van Sassoen David van Sassoen, een van de grote volksepen van ... Voltaire geb - 290 blz € 35,00 € 7,90 In winkelmand van zijn hele familie tijdens de Turkse genocide bracht hij zijn jeugd door in weeshuizen. Hij werd na zijn studie in Lenin­ grad secretaris van de Schrijversvereniging van Armenië en publiceerde poëzie, toneelstukken en romans. 9*uklpgi#v,-,.m* DAVID VAN SASSOEN Nairi Zarjan Sassoen.indd 1 20-03-2010 12:47:09 David van Sassoen Nairi Zarjan. 0. Verschenen in 2010 bij Voltaire. Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0. Literatuur & Romans Topics 0 Genre Literatuur & Romans Vertaald door Anna Maria Martirosjan-Mattaar Illustraties Peter van Hugten Uitgeverij Voltaire Laatste editie 01 mei 2010 ISBN 9789058480897 + Boekinformatie ... Flaptekst Het Armeense volksepos David van Sassoen werd na eeuwenlange mondelinge overlevering pas in 1973 op schrift gesteld. Het vertelt de geschiedenis van de voorvaders van het Armeense volk en volgt de stamboom van het geslacht Sassoen, waarvan de tak van David de belangrijkste is. Hij was...

INFORMATIE

AUTEUR
Nairi Zarjan
DIMENSIE
3,55 MB
BESTANDSNAAM
David van Sassoen.pdf

OMSCHRIJVING

Epen stoelen meestal op een eeuwenoude orale traditie. Generatie na generatie werden ze mondeling doorgegeven, verfraaid en aangevuld, totdat ze op een bepaald moment schriftelijk werden vastgelegd en zo hun definitieve vorm kregen.De Armeniërs moesten wel erg lang wachten op de canonisering van hun volksepos: pas in 1873 werd David van Sassoen opgetekend. Van deze versie werden later door de Armeense staatsuitgeverij nog een vijftigtal varianten gepubliceerd in drie dikke delen (1936-1951). Het epos werd pas in 1964 wereldwijd bekend door de Engelse vertaling ervan door Leon Surmelian.David van Sassoen is niet alleen een epos, maar ook een sprookje: de protagonisten zijn reusachtig, ijzersterk en veelal begiftigd met een enigszins naïeve moraal, wat de lectuur ervan niet minder plezierig maakt.Deze Nederlandse editie is gebaseerd op de Armeense tekst van Nairi Zarjan (1900-1969). Nairi Zarjan werd geboren als Hayastan Eghiazarjan. Na de dood van zijn hele familie tijdens de Turkse genocide bracht hij zijn jeugd door in weeshuizen. Hij werd na zijn studie in Leningrad secretaris van de Schrijversvereniging van Armenië en publiceerde poëzie, toneelstukken en romans.

Wil je het boek lezen?David van Sassoen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nairi Zarjan. Lezen David van Sassoen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN