Dividendbelasting

Dividendbelasting - P.J. Wattel | Stml-tunisie.org

...ing verschuldigd bent (tot en met 2019), moet u per saldo nog 10% van het uitgekeerde dividend bijbetalen ... Jaaroverzicht beleggen - Rabobank ... . In politiek Den Haag is veel te doen om de dividendbelasting. Bedrijven betalen die belasting wanneer ze een deel van hun winst uitkeren aan de aandeelhouders. Die winstuitkering heet dividend ... Wanneer bedrijven winst (dividend) uitkeren aan hun aandeelhouders moeten ze daar 15% belasting over betalen, dit is de dividendbelasting. In Nederland hoeven bedrijven sowieso al geen belasting te betalen over dividend Dividend is het uitbet ... Dividendbelasting - 14 definities - Encyclo ... . In Nederland hoeven bedrijven sowieso al geen belasting te betalen over dividend Dividend is het uitbetalen van een (deel) van de winst van een bedrijf aan de aandeelhouders van dat bedrijf. van dochterondernemingen en mede daardoor is Nederland een ... Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er door de uitkerende vennootschap geen dividendbelasting wordt ingehouden op dividend of rente. Bij een dividenduitkering vanuit bijvoorbeeld de agioreserve hoeft er, mits wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden, volgens de Nederlandse belastingregels geen dividendbelasting ingehouden te worden....

INFORMATIE

AUTEUR
P.J. Wattel
DIMENSIE
11,21 MB
BESTANDSNAAM
Dividendbelasting.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek biedt een actuele, volledige en systematische behandeling van de Nederlandse dividendbelasting, zowel voor studenten fiscaal recht / fiscale economie als voor praktiserende fiscalisten.Behandeld worden niet alleen de materiële aspecten van heffing en verrekening van dividendbelasting, maar ook de formele aspecten zoals inhouding, verhaal en rechtsbescherming en de internationale en koninkrijkaspecten. Daarbij komt onvermijdelijk ook de reikwijdte van het leerstuk van fraus legis in internationale verhoudingen aan de orde.

Wil je het boek lezen?Dividendbelasting in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.J. Wattel. Lezen Dividendbelasting Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN