Belastingparadijzen

Belastingparadijzen - Gabriel Zucman | Stml-tunisie.org

...appen oprichten in het belastingparadijs, verdient dit toch veel geld door de grote aantallen, en door andere rechten die ze moeten betalen (registratierecht, etc ... Aanpak belastingontduiking en -ontwijking - Europa Nu ... .). Top 7: Op deze belastingparadijzen zijn uw miljoenen (nog) wel veilig Luxemburg heeft wel afgedaan als het gaat om uw uw personal asset protection strategie. Zwitserland ook. Belastingparadijzen worden medeverantwoordelijk gezien voor de vertrouwenscrisis die leidde tot de economische crisis van de afgelopen jaren. De top 5 belastingparadijzen zijn boven aangegeven in de tabel. Het onderduiken van belasting wordt belastingfraude genoemd. De Europese ministers van Financië ... Belastingparadijzen - Jongbloed Fiscaal Juristen ... . De top 5 belastingparadijzen zijn boven aangegeven in de tabel. Het onderduiken van belasting wordt belastingfraude genoemd. De Europese ministers van Financiën hebben 17 belastingparadijzen op een zwarte lijst gezet. Het gaat om 17 jurisdicties die onvoldoende meewerken aan de strijd tegen belastingontwijking en -ontduiking. Andere - niet zelden notoir - fiscaalgunstige landen die concrete beloftes hebben gedaan in die zin, staan op een grijze lijst. Lijst belastingparadijzen. Op de nieuwe lijst van belastingparadijzen staan 30 landen (wijziging art. 179, KB/WIB 1992; art. 1, KB van 1 maart 2016). De belastingadministratie heeft de oorspronkelijke lijst uitgebreid met 5...

INFORMATIE

AUTEUR
Gabriel Zucman
DIMENSIE
6,99 MB
BESTANDSNAAM
Belastingparadijzen.pdf

OMSCHRIJVING

Belastingparadijzen laat zien op welke manier vermogende privépersonen en multinationals de belasting ontduiken en hoeveel geld dit ons allemaal kost. Gabriel Zucman pleit voor een wereldomvattend financieel kadaster, gekoppeld aan een automatische uitwisseling van informatie en een mondiale vermogensbelasting. Alleen op die manier kan de belastingontduiking worden overwonnen. ‘Gabriel Zucman heeft op een ongeëvenaard nauwkeurige manier economisch en statistisch onderzoek verricht naar de belastingparadijzen en tegelijkertijd het beste boek geschreven over hoe het gevecht ermee aan te gaan. En hij brengt ons een positief bericht: Europa kan veel. Een boek dat absoluut moet worden gelezen.’ – Thomas PikettyGabriel Zucman (1986) is verbonden aan de London School of Economics. Belastingparadijzen is zijn eerste boek in het Nederlands.

Wil je het boek lezen?Belastingparadijzen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gabriel Zucman. Lezen Belastingparadijzen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN