Jodendom

Jodendom - Hella van Den Elshout | Stml-tunisie.org

...den die niet religieus zijn en binnen het jodendom heb je verschillende stromingen ... Jodendom - 8 definities - Encyclo ... . Hoor je tot het jodendom, dan ben je joods. Joden wonen niet in één land, maar over de hele wereld en hebben dus de nationaliteit van het land Het jodendom is begonnen op het moment dat Abram één god ging aanbidden in plaats van de vele goden die zijn vader vereerde. Deze god veranderde de namen Abram en Sarai in Abraham en Sara. Hij zorgde ervoor dat ze toch een zoon kregen: Isaak. Sara was toen negentig en ... Artikelen over jodendom - EO Visie ... . Hij zorgde ervoor dat ze toch een zoon kregen: Isaak. Sara was toen negentig en Abraham honderd jaar. Jodendom: Een heldere inleiding (Hardcover). Deze geactualiseerde editie verscheen eerder onder de titels, Jodendom voor beginners en Jodendom in de... In de collegereeks Jodendom maakt u kennis met het hedendaagse jodendom aan de hand van een aantal thema's gekoppeld aan de joodse geschiedenis, religieuze tradities en verschillende geografische contexten (Israël en diaspora's). In het Jodendom is de Masji'ach daarom een gewoon persoon, niet een godheid. Je kunt de Masji'ach in het Jodendom het best zien als een nieuwe Mosjé (Mozes). Joden en Christenen geloven dus allebei dat een Masji'ach/Messias een rol heeft bij het inluiden van de eindtijd. Nadat Mozes het had voorgelezen aan het Joodse volk, werden deze twee stenen in de Ark van het Verbond (zie afbeelding) bewaard. Deze droegen ze vervolgens de hele reis met zich mee, omdat de stenen hun steun zou bieden. Uit deze regels ontstonden de andere geboden van het jodendom, dat momenteel op een aantal van 613 zit. Jodendom Het Jodendom behoort samen met het Christendom en de Islam tot de drie grootste wereldgodsdiensten. Het Jodendom is rond 2000 voor Christus ontstaan en daarmee de oudste van de drie monotheïstische godsdiensten. De aanhangers van het Jodendom, het Joodse volk, hebben als heilig geschrift de Tenach....

INFORMATIE

AUTEUR
Hella van Den Elshout
DIMENSIE
8,51 MB
BESTANDSNAAM
Jodendom.pdf

OMSCHRIJVING

Wat beweegt een Nederlandse moslim, jood, christen, hindoe of boeddhist? Een prangende vraag als je wilt snappen waarom je islamitische buurman je dochter geen hand wil geven. Of als je je afvraagt waarom je boeddhistische vriendin weer eens de stilte van een retraite opzoekt.In de serie Jonge denkers over grote religies proberen zes jonge Nederlandse filosofen achter de drijfveren en denkbeelden van gelovigen in ons land te komen. Hiertoe voerden de zes denkers gesprekken met gelovigen. Ook bestudeerden ze de relevante literatuur vanuit deze drie filosofische vragen: 1: Welk mensbeeld spiegelen deze religies ons voor? 2: Welke moraal hangen zij aan? 3: Welke verlossing of verlichtingbieden zij aan hun aanhangers?De zoektocht van de filosofen resulteert in zes toegankelijke essays over jodendom, christendom, islam, hindoeïsme, boeddhisme en nieuwe spiritualiteit in ons land.Hella van den Elshout benadert het jodendom vanuit de centrale rol die taal, tekst en leren in deze religie spelen. Haar gesprekspartners zijn allen praktiserende joden, maar komen zowel uit de orthodoxe als de liberale en vrijzinnige hoek. Wat voor betekenis hechten ze bijvoorbeeld aan de spijswetten? Wat vinden ze ervan als hun kinderen met een nietjood trouwen? En wat voor rol speelt Israël in hun leven?

Wil je het boek lezen?Jodendom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hella van Den Elshout. Lezen Jodendom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN