Het bezoek van de lijfarts

Het bezoek van de lijfarts - Per Olov Enquist | Stml-tunisie.org

...Het dramatische, maar korte leven van Johann Friedrich Struensee (1737-1772), die als lijfarts van de krankzinnige Deense koning Christian VII zowel de alleenheerser van Denemarken wordt als ook de geliefde van koningin Caroline Mathilde ... "Het Bezoek van de Lijfarts". Per Olov Enquist. Mijn ... ... . Pete: hij is de eigenaar van het café/motel waar Muriël heen vlucht, en daar gaat werken als serveerster. Pig: is een indiaan, hij leert Muriël van alles over zijn cultuur en zij worden goede vrienden. Anja: zij is een diabetespatient en Muriël wordt haar lijfarts, Muriël neemt de ziekte van de vrouw 'over'. Koop Het bezoek van de lijfarts van Enquist, p.o. met ISBN 9789041422576. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Het ... Boekwinkeltjes.nl - Enquist, Per Olov - Het bezoek van de ... ... . Anja: zij is een diabetespatient en Muriël wordt haar lijfarts, Muriël neemt de ziekte van de vrouw 'over'. Koop Het bezoek van de lijfarts van Enquist, p.o. met ISBN 9789041422576. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Het boek stond al meer dan tien jaar in de boekenkast en ik had het nog niet gelezen. "Het bezoek van de lijfarts" van Per Olov Enquist. ( Wikepedia: Per Olov Enquist (Hjoggböle, 23 september 1934) is een Zweeds schrijver.Hij is bekend wegens zijn historische romans; met name Het bezoek van de lijfarts (1999) waarmee hij internationale erkenning kreeg....

INFORMATIE

AUTEUR
Per Olov Enquist
DIMENSIE
5,56 MB
BESTANDSNAAM
Het bezoek van de lijfarts.pdf

OMSCHRIJVING

In 1770 wordt Johan Friedrich Struensee, lijfarts van de geesteszieke Deense koning Christian VII, praktisch alleen heerser van Denemarken. Niet alleen weet hij door middel van talrijke hervormingen een fuwelen revolutie door te voeren, hij knoopt ook een liefdesbetrekking aan met koningin Caroline Mathilde, bij wie hij een dochter verwekt. De adel en het volk komen tegen Struensee in opstand. In januari 1772 wordt hij gevangengezet en in april 1772 van dat jaar terechtgesteld, na een proces dat in heel Europa opschudding veroorzaakt.Tegen de achtergrond van deze gebeurtenissen en van de naderende confrontatie tussen het absolutisme en de Verlichting in Europa vertelt Per Olov Enquist in Het bezoek van de lijfarts een van psychologie en politiek doortrokken liefdesdrama. De beschrijvingen van de waanvoorstellingen van Christian VII vormen het leidmotief van Enquists vertelling en schetsen een aandoenlijk, poëtisch beeld van de waanzinnige koning. Caroline Mathilde, de zuster van de Engelse koning, trouwt op vijftienjarige leeftijd met Christian, maar wordt vervolgens geheel genegeerd en leidt een geïsoleerd leven aan het verre Deense hof. Stuensee, de verlichte intellectueel, is hun verlosser, die deze tragische figuren hun menselijke waardigheid teruggeeft.Zijn tegenstrever is de intrigant en machtswellusteling Guldberg, die wordt bijgestaan door de stiefmoeder van Christian. Haar motivatie ligt in de aanspraken van haar zwakzinnige zoon Frederik op de Deense kroon.

Wil je het boek lezen?Het bezoek van de lijfarts in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Per Olov Enquist. Lezen Het bezoek van de lijfarts Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN