De dokter en het lichte meisje

De dokter en het lichte meisje - Simon Vestdijk | Stml-tunisie.org

..., die er een nogal onconventionele ... De dokter en het lichte meisje In hoofdstuk XIV van de roman bezoekt de hoofdpersoon, de arts Paul Schiltkamp, een Amsterdamse club, Ebenova, waar hij zijn geliefde voor het eerst ontmoet, de prostituee Cor ... Vestdijk, S - De dokter en het lichte meisje - Boekwinkeltjes ... . Voor Ebenova heeft de club Casablanca model gestaan, Zeedijk 26. De dokter en het lichte meisje (1951) - waarin hij zijn ervaringen als waarnemend huisarts verwerkte - deed bij verschijnen veel stof opwaaien. Hoofdpersoon van deze nog altijd zeer moderne roman is de filosofisch ingestelde jonge arts Schildkamp, die er een nogal onconventionele levensvisie op nahoudt inzake vrouwen, met name doktersvrouwen. 1940/1948 - 1949 - De kellner en de levend ... De dokter en het lichte meisje - Weblog van Chrétien Breukers ... . Hoofdpersoon van deze nog altijd zeer moderne roman is de filosofisch ingestelde jonge arts Schildkamp, die er een nogal onconventionele levensvisie op nahoudt inzake vrouwen, met name doktersvrouwen. 1940/1948 - 1949 - De kellner en de levenden (eschatologische roman over de Dag des Oordeels) 1949 - 1949 - Avontuur met Titia (briefroman met Henriëtte van Eyk) 1949 - 1950 - De koperen tuin (half-autobiografisch) 1950 - 1951 - De vijf roeiers (historische roman, Ierland) 1950/1951 - 1951 - De dokter en het lichte meisje (eigentijdse ... * De dokter en het lichte meisje, Amsterdam 1951, De Bezige Bij. Vragen. 61. In "Historische contingentie" zet Vestdijk uiteen, dat het verleden van werkelijke gebeurlijkheden geschaduwd wordt door een verleden van niet benutte kansen. De dokter en het lichte meisje (1951) - waarin hij zijn ervaringen als waarnemend huisarts verwerkte - deed bij verschijnen veel stof opwaaien. Hoofdpersoon van deze nog altijd zeer moderne roman is de filosofisch ingestelde jonge arts Schildkamp, die er een nogal onconventionele levensvisie op nahoudt inzake vrouwen, met name doktersvrouwen. De dokter en het lichte meisje verscheen in 1951. Ik herlas het boek onlangs, in een door De Bezige Bij in 1967 uitgegeven zestiende druk. Gek genoeg herinnerde ik me weinig van het boek; en ik was er van onder de indruk alsof het een eerste lezing betrof. Gevonden boeken, volgens onderstaande selectiecriteria: de dokter en het lichte meisje (-) waar ...

INFORMATIE

AUTEUR
Simon Vestdijk
DIMENSIE
3,53 MB
BESTANDSNAAM
De dokter en het lichte meisje.pdf

OMSCHRIJVING

Vestdijk is een van Nederlands belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. De dokter en het lichte meisje (1951) - waarin hij zijn ervaringen als waarnemend huisarts verwerkte - deed bij verschijnen veel stof opwaaien. Hoofdpersoon van deze nog altijd zeer moderne roman is de filosofisch ingestelde jonge arts Schildkamp, die er een nogal onconventionele levensvisie op nahoudt inzake vrouwen, met name doktersvrouwen. Plots lijkt hij tot inkeer te komen.

Wil je het boek lezen?De dokter en het lichte meisje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simon Vestdijk. Lezen De dokter en het lichte meisje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN