Ik en jij

Ik en jij - Onbekend | Stml-tunisie.org

...cht Ik zie je tanden mooi op een rij Hebban olla vogala (ca ... 1001 Gedichten & Gedichtjes - Gedicht 'Ik en jij' door ... ... . 1100) is lange tijd aangemerkt als de oudst bekende zin in het Oudnederlands.Het is een interlineaire quasi-glosse, die in 1932 in Oxford door de Engelse germanist Kenneth Sisam werd ontdekt op de laatste bladzijde van een Oudengels prekenhandschrift uit de abdij van Rochester (Oxford, Bodleian Library, ms.340 fol. 169v).. De tekst, die werd geschreven door een West ... Jij&Ik Wijn Een compleet nieuw concept in Nederland waa ... Ik en Jij Kappers - Uw kapper in de Veerse Poort Middelburg ... ... Jij&Ik Wijn Een compleet nieuw concept in Nederland waarbij wij een speciale dunne wijnfles van gerecycled PET-materiaal ontworpen hebben. Veilig voor transport en geschikt voor de Nederlandse brievenbussen. Gevuld met 750 ml rode of witte biologische wijn en een persoonlijke boodschap op het etiket. Van Niccolò Ammaniti heb ik al een aantal boeken gelezen en over het algemeen vind ik ze heel goed. Vooral Het laatste oudejaar van de mensheid vond ik schitterend. Nu er binnenkort een film van Ik en Jij gaat komen (en ik ter ere daarvan twee boeken mag weggeven!) leek het me wel geschikt dit boek ook eens te lezen. Eigenlijk is het een novelle; het is maar kort. Ik: ik zie dat je steeds op je horloge kijkt (benoem het geconstateerde gedrag) Ik: ik merk dat ik hierdoor wordt afgeleid en ga denken over wat er zou kunnen zijn. Jij: hoe is dit voor jou? Wij: wat kunnen wij eraan doen om dit op te lossen? Het belangrijkste van deze methode is dat je echt benoemt wat je ziet en niet invult wat je denkt te zien. En misschien zit je er wel helemaal naast. Een van de manieren om op een veilige manier feedback te geven is de ik-ik-jij-methode. Hierbij ga je uit van de feiten en nodig je vanuit je zorg de ander uit daarop te reageren. Bij de eerste 'ik' geef je zo feitelijk mogelijk aan wat je observeert. Meestal gaat het dan over wat je ziet of hoort. Ik en jij. Ik hou van jou, hou jij van mij? Waarom ik en jij? En waarom niet wij? Als ik jou zie gaat mijn hart sneller slaan, maar jij loopt dan gewoon door en kijkt me niet aan. Zie ik je niet, loop ik aan jou te denken, over hoe ik jou mijn aandacht moet gaan schenken. Zodat jij me wel ziet staan, en we samen verder kunnen gaan....

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
6,29 MB
BESTANDSNAAM
Ik en jij.pdf

OMSCHRIJVING

De veertienjarige Lorenzo maakt moeilijk contact met leeftijdgenoten. Hij wil het liefst alleen zijn. Zijn woedeaanvallen zijn inmiddels verdwenen; tegenwoordig excelleert hij in het imiteren van het gedrag en uiterlijk van zijn klasgenoten om zo onzichtbaar te zijn voor iedereen. Zijn moeder maakt zich zorgen en Lorenzo is zich daar pijnlijk van bewust. Om haar gerust te stellen vertelt hij haar een leugen. Die leugen brengt hem in contact met zijn halfzusje Olivia, over wie hij alleen maar slechte verhalen heeft gehoord. Hij wil haar in eerste instantie niet zien en weigert haar toe te laten, totdat hij zich realiseert dat ze elkaar misschien wel tot steun kunnen zijn.Ik en jij is een ontroerende novelle over twee jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar die bang zijn zichzelf te verliezen. Niccolò Ammaniti is er opnieuw in geslaagd om met kleine, haarscherpe observaties en rake zinnen de kwetsbaarheid van een kind te beschrijven dat gevangenzit in een keurslijf van verwachtingen.

Wil je het boek lezen?Ik en jij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Ik en jij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN