Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull

Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull - Thomas Mann | Stml-tunisie.org

...ie zich aan alle situaties aanpast, die andermans zwakke kanten moeiteloos aanvoelt en daarvan schaamteloos misbruik maakt ... Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull (Book, 1997 ... ... . De Hebban Rank geeft een real-time overzicht van de tienduizend populairste boeken op Hebban. De toplijst wordt elke nacht ververst. Hieronder vind je de historie van de ranking van Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull van Thomas Mann sinds november 2018. Thomas Mann: Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull. Vertaling Dirk Salomons. De Arbeiderspers (herdruk van de uitgave uit 1975), 390 blz. ƒ 49,90 Plotseling begreep ik waa ... Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull by Thomas Mann ... . Vertaling Dirk Salomons. De Arbeiderspers (herdruk van de uitgave uit 1975), 390 blz. ƒ 49,90 Plotseling begreep ik waarom Manns laatste roman, Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull, door zoveel literaire analisten als een verholen autobiografie wordt beschouwd. Fnac: ONTBOEZEMINGEN VAN DE OPLICHTER FELIX KRULL, Thomas Mann, Auteur". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . Thomas Mann: Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull. De Arbeiderspers, Amsterdam; geb., 390 blz. ¿ 49,90. Heruitgave van D. Salo- mons' verta... Alternatieve titel: Ontboezemingen van de Oplichter Felix Krull . mijn stem. 3,25 (14) 14 stemmen . Duits Sociaal . 498 pagina's Eerste druk: Fischer, Frankfurt am Main (West-Duitsland) Felix Krull, zoon van een failliete sektfabrikant, blikt ... Www.boekwinkeltjes.be tweedehands boek, Mann, Thomas - Felix Krull. Ontboezemingen van een oplichter Literaire wandeling in Lissabon Bekentenissen van de oplichter Felix Krull - Boek van Thomas Mann Thomas Mann is een van de beste schrijvers ooit. Zijn werk is monumentaal. Daarom staat hij voor mij op de eerste rang. Toen ik ontdekte dat Lissabon in een van zijn boeken een prominente rol speelt werd ik gelijk zeer… Get this from a library! Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull. [Thomas Mann; Dirk Salomons] -- Gefingeerde memoires van een amoralistische jonge levensgenieter....

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Mann
DIMENSIE
12,31 MB
BESTANDSNAAM
Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull.pdf

OMSCHRIJVING

Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull is een typische schelmenroman. Het is het ondeugende, avontuurlijke verhaal van een niet al te betrouwbare opschepper. Felix Krull is een fantast, een aartsleugenaar en een zeldzame charmeur die zich aan alle situaties aanpast, die andermans zwakke kanten moeiteloos aanvoelt en daarvan schaamteloos misbruik maakt. De mensen willen nu eenmaal bedrogen worden...Deze picareske roman - nu voor het eerst in prachtband - is zowel een van de eerste werken van Mann als ook zijn laatste. De latere meester van De Toverberg, De Buddenbrooks en Doctor Faustus begon namelijk al in 1910 aan dit groots opgezette boek, waarmee hij wilde aantonen dat kunstenaars en misdadigers verwante zielen zijn. In 1913 gaf hij er de brui aan om pas aan het eind van zijn leven aan het boek verder te werken. Na de verschijning in 1954 dacht hij over een vervolg, maar bij zijn dood (een jaar later) bleek hij er niets aan te hebben toegevoegd.De belangrijkste titels van Thomas Mann, in de voortreffelijke vertaling van Pé Hawinkels, Thomas Graftdijk en Tinke Davids, verschijnen nu alle in een betaalbare, gebonden editie met omslagen van Alje Olthof en Sieb Posthuma.

Wil je het boek lezen?Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Mann. Lezen Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN