Koningin Juliana, een leven in beeld

Koningin Juliana, een leven in beeld - Auteur Onbekend | Stml-tunisie.org

...Juliana maakte bekend dat Nederland een nieuwe Koningin ging krijgen op de verjaardag van Beatrix, 31 januari 1980 ... Koningin Juliana (1909-2004) - Historisch Nieuwsblad ... . ... In beeld: carrière tijger Arie Boomsma. BEROEMDHEDEN Nicolette kluijver 13/05/20. Auteur: redactie titel: koningin juliana, een leven in beeld / 30 april 1909 - 20 maart 2004 uitgever: strenholt 2004 bijzonderhed Nieuw Verzenden € 7,50 Vandaag Algemene inhoud. De serie draait om het leven van koningin Juliana der Nederlanden (sinds haar dood in 2004 dient zij weer aangeduid te worden met 'koningin Juliana'). Belangrijke rollen zijn tevens weggelegd voor Juliana's echtgenoot prins Bernhard en Juliana's moeder koningin W ... PDF ePUB - Koningin Juliana, een leven in beeld ... . Belangrijke rollen zijn tevens weggelegd voor Juliana's echtgenoot prins Bernhard en Juliana's moeder koningin Wilhelmina.. Hoofdrollen. In zowel de eerste als tweede serie zijn de hoofdrollen door dezelfde acteurs vertolkt ... Juliana (Koningin Der Nederlanden) Een bundeling van de Kersttoespraken welke Koningin Juliana jaarlijks van 1948 tot en met 1979 op 25 december voor de radio heeft gehouden. ... Koningin Juliana, een leven in beeld Auteur Onbekend. Hardcover € 5.00. Koninklijke woorden Onbekend. Paperback € 38.66. Een wereld vol patronen Rens Bod ... Prins Bernhard, een leven in beeld. redactievorsten 1 december 2019 ... Koningin Juliana heeft ... een zwart beeld van het koninklijk huwelijk dat al in de Tweede Wereldoorlog spaak liep, toen de prins in Londen verbleef en Juliana in Canada. Daarna leefden de ... Koningin Beatrix, een koninklijk leven in beeld 28/01/2013 om 19:36 door llc Op 30 april, dag op dag 33 jaar nadat ze gekroond werd tot koningin, zal Beatrix afstand nemen van de troon. Ze heeft doorgewerkt tot een leeftijd waar het merendeel van de Nederlanders niet aan moet denken: 75 jaar is koningin Beatrix als ze haar aftreden aankondigt. 33 jaar heeft ze dan op de troon gezeten. Als kind maakt Beatrix meerdere keren mee dat het koningshuis flink wankelt, ze twijfelt of deze toekomst haar wel ligt. Maar als ze eenmaal koningin is, doet Beatrix haar uiterste best om een ... Juliana, Mevrouw Majesteit is een documentaire over de voormalige koningin Juliana. De film is uitgezonden ter ere van haar honderdste geboortedag en bestaat uit beelden uit verschillende archieven. Er wordt ingegaan op Juliana's leven tijdens de Tweede Wereld Oorlog, haar gezin en haar opvolgster Beatrix. Een dossiervreter werd koningin Juliana nooit. Ze bevroeg haar ministers liever over de gevolgen van beleid voor 'gewone mensen'. Het beeld van de moederlijke koningin klopt: met de honderd jaar geleden geboren Oranje had Nederland tussen 1948 en 1980 een sociaal bewogen en vaak emotionele vorstin op de troon. 'Ík bén níét cónsérvátief!'...

INFORMATIE

AUTEUR
Auteur Onbekend
DIMENSIE
8,33 MB
BESTANDSNAAM
Koningin Juliana, een leven in beeld.pdf

OMSCHRIJVING

Koningin Juliana, moeder des VaderlandsMet het overlijden van Juliana, is een warme, betrokken vrouw heengegaan. Koningin Juliana, moeder des Vaderlands toont in prachtige historische beelden haar veelbewogen en alles behalve idyllische leven.Als enig en langverwacht kind had Juliana een beschermde jeugd; het contact met leeftijdgenootjes was zeer beperkt en haar wereld bestond vooral uit deftige dames en heren. Wellicht is ze, als reactie hierop, altijd wars gebleven van regels en protocollen.Ondanks het feit dat haar leven in het teken stond van haar (toekomstige) taak als vorstin, kon ze haar vier dochters een warm thuis bieden.Van 1948 tot 1980 was Juliana koningin der Nederlanden, waarbij ze een menselijke en benaderbare stijl van regeren hanteerde. Velen zullen zich haar dan ook herinneren als een 'gewone' bijzondere vrouw.Dit indrukwekkende fotodocument over het leven van Koningin Juliana bevat beelden van haar prilste jeugd tot het eerbetoon op paleis Noordeinde en de bijzetting in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk te Delft.

Wil je het boek lezen?Koningin Juliana, een leven in beeld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Auteur Onbekend. Lezen Koningin Juliana, een leven in beeld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN