Welke giftige plant is dat?

Welke giftige plant is dat? - Wolfgang Hensel | Stml-tunisie.org

...en Er zijn natuurlijk ontzettend veel planten die voor een hond echt giftig zijn ... Giftige planten | De Kattensite ... . Daarom hier de meest voorkomende. Belladona. De hele plant is giftig, maar het meeste gif bevind zich in de bol. De symptomen zijn: braken en diarree. Bitterzoet. De hele plant is giftig, maar de onrijpe bessen zijn het meest gevaarlijk. Welke plant is dit en is hij giftig? Ik heb een klein plantje gekregen, maar ik kan nergens vinden welke het is. Ook wil ik graag weten of die giftig is voor dieren, aangezien mijn kat hem ne ... Giftige planten: welke zijn gevaarlijk voor je kindje ... ... . Ook wil ik graag weten of die giftig is voor dieren, aangezien mijn kat hem net probeerde te likken. Veel planten bevatten stoffen die giftig zijn voor o.a. schapen, geiten, paarden en runderen. Toch ontstaan er zelden gevaarlijke situaties. In een aantal situaties is de kans dat de dieren van giftige planten eten groter. Bijvoorbeeld wanneer de dieren b ij tuinafval of s lootafval kunnen komen of in de wei lopen tijdens bijzondere omstandigheden. Maar sommige kamerplanten zijn giftig en dat is niet zo handig als je kinderen/ huisdieren hebt. Huisdieren zijn vaak nieuwsgierig en knabbelen en kauwen aan alles. Voor je het weet spelen ze met de planten of eten deze. Maar welke planten zijn nu giftig en wat kun je er aan doen? Giftige bolbloemen die vaak in huis worden gehaald zijn narcis, krokus, Amaryllis en tulp. Van deze bolgewassen zijn zowel de plant als vooral ook de bol giftig. Zorg er voor dat honden en katten de bollen niet kunnen opgraven en houd de dieren uit de buurt als u gaat planten. Ook de hyacint en het sneeuwklokje zijn giftig, maar in wat mindere ... Bij welke inname is een plant giftig? Sommige planten zijn bestempeld als giftig, maar wees je er van bewust dat een dier dan een halve plant moet op eten. Bij een hapje van een Monstera zal een kat niet dood gaan en zullen hoogstens de uitwerpselen wat dun zijn. Eet je kat of hond een halve plant op kan dit wel schadelijk zijn. Deze plant bevat in zowel zijn zaden als in de knol de stof colchicine welke zeer giftig is. Het heeft een verlammend effect en kan tot de dood leiden. Raadpleeg dus zo snel mogelijk uw dierenarts als je vermoedt dat je hond van deze plant gegeten heeft. Welke eetbare wilde plant is dat? helpt bij het populaire wildplukken. Met deze ANWB-gids voor eten uit de natuur kun je de natuur in trekken om te zien wat je aan eetbaars kunt plukken. Er worden ruim 300 wilde planten, struiken en bomen beschreven waarvan je de bladeren, vruchten of noten kunt eten. Een logische gevolgtrekking zou dan zijn dat alle planten die niet op de lijst staan, ook niet giftig zijn voor katten, maar aangezien er onnoemelijk veel soorten planten, bomen, struiken en bloemen bestaan, is dat nagenoeg onmogelijk. Je kunt het beste kijken welke plant je zou willen kopen en die vergelijken met onze lijst....

INFORMATIE

AUTEUR
Wolfgang Hensel
DIMENSIE
10,46 MB
BESTANDSNAAM
Welke giftige plant is dat?.pdf

OMSCHRIJVING

Deze serie uiterst handzame, rijk geïllustreerde gidsjes, die de wandelaar gemakkelijk overal mee naar toe neemt in zijn binnenzak, is uitgebreid met vier nieuwe titels. Het zijn praktische gidsjes voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wondere wereld om hen heen, die willen leren kijken en weten wat ze zien.

Wil je het boek lezen?Welke giftige plant is dat? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wolfgang Hensel. Lezen Welke giftige plant is dat? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN