Het geheim van Jaap de Olieslagersknecht

Het geheim van Jaap de Olieslagersknecht - G.D. Wijnja | Stml-tunisie.org

...e.'' Theo Meder, hoogleraar Volksverhaal en Vertelcultuur, leert Janet Ossebaard aan het begin van de eeuw kennen als hij zich aansluit bij de Dutch Centre for Cropcircle Studies, een groep graancirkel-deskundigen waarvan Ossebaard ook lid is ... FOK.nl / Columns / Het geheime mailtje van Jaap ... . Je kunt een paar aparte plankjes vullen met kinderboeken over hotels. Winterhuis Hotel, Hotel de Grote L, Hotel Bonbien, het hotel uit Nevermoor en natuurlijk de hotels Bontebaai en Koperwiek uit Otje. Het geheim van de malalamander van Thomas Taylor kan erbij want hier in is ook een belangrijke rol weggelegd voor een hotel. Zo'n […] Het geheim van de paus by Andries Knevel My rating: 4 of 5 stars. De paus, opvallend vaak in het nieuws, ... Het geheim van Jaap de Olieslagersknecht | Over Zaanse Boeken ... . Het geheim van de malalamander van Thomas Taylor kan erbij want hier in is ook een belangrijke rol weggelegd voor een hotel. Zo'n […] Het geheim van de paus by Andries Knevel My rating: 4 of 5 stars. De paus, opvallend vaak in het nieuws, zeker in vergelijking met zijn voorgangers. Wat maakt deze paus anders? Wat betekent deze paus voor geloven anno nu? Andries Knevel ging op onderzoek uit en loopt tegen verschillende constateringen aan. De wijk gaat zich écht al vormen. In het voorjaar van 2018 ontvingen alle kopers van fase 1 de sleutel van hun woning in Het Verborgen Geheim. Vanaf het eerste kwartaal van 2019 worden fasen 2 en 3 opgeleverd. Fase 4 wordt in 2019 gerealiseerd. Qua architectuur passen de huizen perfect bij de bouwstijl van het originele tuindorp. De wijk wordt ... >Van: Jaap Jongbloed>Aan: De redactie van www.fok.nl>Datum: 17 april 2004>Onderwerp: Mijn laatste reddingBeste redactie,Ik, Jaap Jongbloed, heb een boek geschreven. Het heet De geheime mailtjes ......

INFORMATIE

AUTEUR
G.D. Wijnja
DIMENSIE
8,70 MB
BESTANDSNAAM
Het geheim van Jaap de Olieslagersknecht.pdf

OMSCHRIJVING

Wanneer een prachtige pelmolen in vlammen opgaat en een oude man vals wordt beschuldigd, gaat Jaap, de knecht op oliemolen Het Pink op onderzoek uit. Hij beleeft een meeslepend avontuur dat speelt in de vroeg-industriële wereld langs de Zaan van rond 1900. Talrijk waren ooit de windmolens en we worden wegwijs gemaakt in de fascinerende wereld van zwaaiende wieken en wentelende houten raderen die gratis windkracht omzetten in kostbare olieproductie. Al lezend leren we alles over de werking van de monumentale windmolen Het Pink die de tijd van het molensterven heeft overleefd en tot op de dag van vandaag het kloppend hart is van vereniging De Zaansche Molen. Het verhaal wordt ondersteund met prachtig fotomateriaal. Oude (molen)beelden van toen worden afgewisseld door actuele foto's die met name het interieur van Het Pink in beeld brengen.

Wil je het boek lezen?Het geheim van Jaap de Olieslagersknecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.D. Wijnja. Lezen Het geheim van Jaap de Olieslagersknecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN