Intensive care

Intensive care - Andrea Stultiens | Stml-tunisie.org

...en speciale bewaking nodig hebben omdat één of meer functies van organen zodanig verstoord zijn ... Intensive care (IC) - Flevoziekenhuis Almere ... . Met speciale apparatuur ondersteunen we belangrijke lichaamsfuncties zoals ademhaling of bloedsomloop. De Intensive Care in het HagaZiekenhuis. De IC-afdeling ligt op een belangrijke plek in het ziekenhuis: direct naast de operatiekamers en het Hartcentrum. Er is ruimte voor 18 intensive-carepatiënten, 4 medium-carepatiënten en 6 hartoperatiepatiënten. Het team van de IC is dag én nacht aan het werk. Op de Intensive Care (IC) streven we naar pat ... NVIC Nederlandse Vereniging voor Intensive Care ... . Het team van de IC is dag én nacht aan het werk. Op de Intensive Care (IC) streven we naar patiëntvriendelijke, passende en veilige zorg, die aansluit bij het motto van dit ziekenhuis: 'Gewoon, omdat jij ertoe doet'. Tevredenheid van patiënten en familie hangt van de kwaliteit van de medische zorg af én van de manier waarop de zorg wordt aangeboden. Hygiëneregels op de Intensive Care Patiënten op de Intensive Care zijn vaak erg ziek en hebben een verminderde afweer tegen infecties. De bacteriën die deze infecties veroorzaken, zijn steeds vaker ongevoelig voor veelgebruikte antibiotica, waardoor ze moeilijker te behandelen zijn. Gedurende het verblijf op de Intensive Care worden regelmatig controles uitgevoerd, zoals het meten van de bloeddruk, het opnemen van de temperatuur, het meten van de urineproductie en het verzorgen van eventuele wonden. Alle gegevens worden in een computer ingevoerd, zodat veranderingen in de situatie meteen zichtbaar worden. Verblijf op de IC De IC in Hoorn beschikt over drie ... Intensive care organisatie kwaliteitsstandaard. Kwaliteitsstandaard Acute intensieve zorg. Deze richtlijn beschrijft hoe ziekenhuizen de zorg op hun intensive care-afdeling moeten organiseren - inclusief de nazorg voor patiënten en naasten - en geeft aanbevelingen voor regionale samenwerking. De afdeling Intensive care (IC) van het Flevoziekenhuis is een afdeling met 11 eenpersoonskamers. Op de IC worden patiënten behandeld die op een normale verpleegafdeling niet de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben....

INFORMATIE

AUTEUR
Andrea Stultiens
DIMENSIE
10,7 MB
BESTANDSNAAM
Intensive care.pdf

OMSCHRIJVING

'Het scherm ging uit, de draden los. Eerst grijs, dan wit.' Op oudejaarsochtend 2008 verongelukten twee jonge mensen. Begin januari 2009 werden ze, enkele dagen na elkaar, begraven. Sindsdien worden ze gemist. Intensive care vertelt in woord en beeld over het onvoorstelbare en onverwachte van een plotselinge dood. Fotografe Andrea Stultiens legde ziekenhuis, rouwcentrum en uitvaarten vast. Auteur Vroukje Tuinman schrijft over rouw en herinnering. De beelden en gedichten delen hun weinig sentimentele, maar eerder alledaagse benadering van de dood en wat deze losmaakt.

Wil je het boek lezen?Intensive care in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andrea Stultiens. Lezen Intensive care Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN