Braken

Braken - Louis van Dievel | Stml-tunisie.org

...goed bekend. Tenslotte kunnen ook veel medicijnen misselijkheid als bijwerking geven ... Overgeven hond - Medisch Centrum voor Dieren ... . Braken heeft een functie, maar regelmatig braken is niet normaal. Braken kan veel oorzaken hebben: Ziekten van lever, nier, alvleesklier, maag, darm, geslachtsorganen; Gifstoffen in het bloed (ook afvalstoffen uit het eigen lichaam of van geneesmiddelen) Problemen evenwichtsorgaan (bijvoorbeeld een binnenoorontsteking of reisziekte) Braken of misselijkheid heeft niet altijd te maken met het eten of de inhoud van de maag. Er zijn meerdere oorzaken van misselijkheid en braken aanwijsbaar die tegelijkerti ... Ik geef over | Thuisarts ... . Er zijn meerdere oorzaken van misselijkheid en braken aanwijsbaar die tegelijkertijd voorkomen en elkaar kunnen versterken. Zie Richtlijn Palliatieve zorg /misselijkheid en braken (3.0). Braken komt vaak voor bij kinderen: er zijn diverse oorzaken voor dit probleem. Het braken zelf is geen ziekte, maar een symptoom van een ziekte. Deze natuurlijke beschermingsreactie van het lichaam weert bedorven, verkeerd of overmatig voedsel en/of dranken, bepaalde medicijnen en giftige stoffen. Braken is een geforceerde lediging van de maag, zonder dat je het kunt tegenhouden. Beide klachten zijn geen ziekte op zich, maar een teken van een onderliggende aandoening. Ze kunnen een brede waaier van ziekten als oorzaak hebben. Braken kan een teken zijn van een ernstige aandoening. Als het braaksel overvloedig of bloederig is, of het braken niet ophoudt, moet u naar de dokter. Raadpleeg eveneens een arts als u 24 uur lang geen voedsel binnen hebt kunnen houden en niets lijkt te helpen. Als de maag leeg is en je moet overgeven, dan komt er enkel gal uit. Op zich kan dit geen kwaad, tenzij er veel gal naar boven komt. In dit artikel lees je wat je kunt doen om het overgeven van gal te laten stoppen. Braken beschermt het lichaam tegen opgenomen irriterende stoffen, voordat deze meer schade kunnen aanbrengen. Meestal is braken een symptoom van een ziekte. Een virus, een bacterie, voedselbederf of een plotselinge verandering van dieet kunnen leiden tot braken en/of diarree....

INFORMATIE

AUTEUR
Louis van Dievel
DIMENSIE
12,48 MB
BESTANDSNAAM
Braken.pdf

OMSCHRIJVING

Wie afkomstig is uit de negorij Braken wordt niet door het leven verwend. Dat is een understatement. Gilbert is King of the Dancefloor in Disco Inferno, zeker wel. Als hij danst, staat de hele tent op stelten. Het is een mager surrogaat voor zijn eenzaamheid, voor zijn onbenulligheid, voor zijn liefdesverdriet. Eens - twaalf jaar, vier maanden en zeven dagen geleden - wervelde hij nog met Rebecca over de dansvloer. Ze was de vrouw van zijn leven. Eindelijk lachte het geluk hem toe. Maar Braken sloeg zijn droom aan stukken. Ge kunt uw afkomst niet verloochenen. In Braken haat ge uw ouders, maar ge verloochent hen niet. Op de trappen voor de discotheek braakt Gilbert in een lange monoloog zijn mislukte leven uit.

Wil je het boek lezen?Braken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Louis van Dievel. Lezen Braken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN