Uit het leven van dik trom

Uit het leven van dik trom - Cornelis Johannes Kieviet | Stml-tunisie.org

...liceerd in november 1891. Dit boek is geïllustreerd met vier chromolitho's, zoals vaak gebeurde in deze periode ... Uit het leven van Dik Trom - bibliotheek.nl ... . Het duurde acht jaar voordat de eerste druk was uitverkocht. "Het is een bijzonder kind, en dat is-ie". De eerste keer dat lezers deze rake typering van Dik Trom konden lezen, was in 1891. De illustraties van Johan Braakensiek werden vanaf de tweede druk aan Uit het leven van Dik Trom toegevoegd. In 1891 verscheen Uit het leven van Dik Trom bij Kluitman. Wegens het ondeugende karakter van hoofdpersoon Dik ... Uit het leven van Dik Trom - C.Joh. Kieviet ... . In 1891 verscheen Uit het leven van Dik Trom bij Kluitman. Wegens het ondeugende karakter van hoofdpersoon Dik Trom had het Kieviet moeite gekost een uitgever te vinden. Pas na acht jaar was het uitverkocht. Aan de tweede druk werden tekeningen van Johan Braakensiek toegevoegd, en nu liep de verkoop veel beter. Zaandam In het boek wordt het leven van een jongen, Dik Trom, beschreven. Zijn levensverloop van 0 tot 18. Er wordt beschreven wat hij tijdens deze jaren allemaal meemaakt. Hoe gelukkig ze zijn, maar ook de minder kanten van het leven. Zo zijn ze van een gelukkig gezin, door het ongeluk van vader ineens arm, en kunnen bijna niet meer rondkomen. Kieviet, C. Joh. Uit het leven van Dik Trom : Uitgeverij Kluitman Alkmaar. Speciale editie uitgave ter nagedachtenis aan de schrijver C. Joh. Kieviet, de uitgeve...

INFORMATIE

AUTEUR
Cornelis Johannes Kieviet
DIMENSIE
12,5 MB
BESTANDSNAAM
Uit het leven van dik trom.pdf

OMSCHRIJVING

Zijn vader zegt "'t Is een bijzonder kind, dat is-ie". Dit boek over de kwajongensstreken van een vrolijke, dikke dorpsjongen werd al in 1892 geschreven; vanzelfsprekend gebeuren er dus dingen in die nu niet meer mogelijk zijn.

Wil je het boek lezen?Uit het leven van dik trom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cornelis Johannes Kieviet. Lezen Uit het leven van dik trom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN