Frankrijk. koken in de wereld

Frankrijk. koken in de wereld - Susi Piroue | Stml-tunisie.org

...rig jaar werd 4% meer leerlingen ingeschreven ... De duurste ingrediënten ter wereld - 24Kitchen ... . De francofiel in Luiten heeft al haar voorliefde voor Frankrijk in dit boek gestopt en dat werkt aanstekelijk. Dus voor wie, net als wij, nog niet over de Franse keuken is, of klaar is voor een Franse comeback, is dit een prachtige aankoop. Lees hier de complete recensie. De Telegraaf - Felix Wilbrink: Ideaal pakje voor in de zak Italie het noorden. koken in de wereld (hardcover). Van de aan Frankrijk en Oostenrijk grenzend ... Beroemde Koks Overzicht Beste Koks ter Wereld - Alles over ... ... . Van de aan Frankrijk en Oostenrijk grenzende bergen tot het vruchtbare land van Umbrië en de Marche... Vooral de topchefs die Michelin Sterren hebben verworven, zijn vaak bekend over de gehele wereld. Zeker als ze ook nog eens met regelmaat op televisie verschijnen. Voor de restaurants waar deze beroemde koks koken, zijn er soms wachttijden van vele maanden als je wilt reserveren om te komen eten. Beroemde Koks Overzicht Beste Koks ter Wereld Dit is een lijst van bekende chef-koks met een artikel op de Nederlandstalige Wikipedia. In de kolom "culina" wordt de belangrijkste kookkunst vermeld. Het aantal Michelinsterren in de kolom is de som van alle restaurants met zo'n ster die onder supervisie van betreffende chef-kok staan [en wanneer ze dat stonden staan de sterren tussen haakjes]. KOKEN IN DE PROVENCE (Paperback). Al jarenlang heeft Patricia Wells een liefdesrelatie met een bepaalde streek van Frankrijk, een eeuwenoude stenen... Italie. koken in de wereld is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Italie. koken in de wereld PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Italie. koken in de wereld Koken in Frankrijk Portal voor de publicatie van evenementen op het gebied van koken in Frankrijk. Indien u evenementen heeft op dit gebied (kookcursussen, tentoonstellingen, beurzen of workshops) die in Frankrijk plaatsvinden, of u zoekt de perfect...

INFORMATIE

AUTEUR
Susi Piroue
DIMENSIE
3,40 MB
BESTANDSNAAM
Frankrijk. koken in de wereld.pdf

OMSCHRIJVING

Frankrijk heeft vele gezichten: van het warme, mediterrane zuiden tot het in nevelen gehulde noorden, van de met sneeuw bedekte Alpen tot de vruchtbare vlakten. De kleuren van de Provence en de woeste Atlantische Oceaan, de schittering van Parijs, de verstilde betovering van een klein dorpje op het platteland - dit grote land middenin West-Europa is een land van verrassende tegenstellingen. Even wisselend en veelzijdig als het landschap is de Franse keuken: ieder gebied heeft zijn eigen culinaire tradities. Sedert mensenheugenis worden op het platteland de bijzonderste recepten van generatie op generatie overgeleverd. Daarbij is een specifiek Franse kookstijl ontstaan: gebruikmakend van de allerbeste ingrediënten worden door een geraffineerd eenvoudige bereidingswijze zeer bijzondere en afwisselende gerechten geschapen. "Leven als God in Frankrijk- - dat kan men in dit paradijselijke land overal: of men zich neerzet bij een glas cider met crépes in het stormachtige Bretagne, dan wel bij een rode landwijn en een van kruidenaroma's doortrokken bouillabaisse in de Provence, "savolr vivre" is de grote gemeenschappelijke factor van een heel volk. Want de Fransen zijn niet alleen begenadigde koks, maar ook meesters in de kunst van het genieten. Dit boek brengt de Franse keuken en een vleugje Franse levenskunst dichterbij. In het eerste hoofdstuk passeren verschillende streken van Frankrijk de revue. U vindt hier ook allerlei wetenswaardigs over de mensen, hun culinaire specialiteiten en hun feesten. De hoofdstukken met recepten volgen de lijn van het traditionele Franse menu, van verfijnde soepen, via bijzondere voorgerechten, tot smakelijke vlees- en visgerechten en de verrukkelijkste desserts. Alle recepten zijn authentiek. In de inleiding van ieder hoofdstuk worden enkele wetenswaardigheden over de gang in kwestie gegeven. Een Frans menu bestaat altijd uit verschillende gangen; de hoeveelheden per gerecht zijn dan ook aan de krappe kant. Bijgerechten zult u in dit boek niet vinden: deze worden door de Fransen als voorgerecht of tussengang geserveerd, en men geeft er brood bij. Praktische receptenbeschrijvingen, waardevolle tips en duidelijke stap-voor-stap fóto's staan garant voor een goed resultaat. Wijnsuggesties, variaties en interessante korte informatie over lokale produkten ronden de recepten af. Achterin dit boek vindt u echt Franse menusuggesties, waarmee u òok thuis een typisch Franse maaltijd voor uw familie of vrienden op tafel kunt zetten. Een verklarende woordenlijst kan opheldering verschaffen bij enkele ongebruikelijke termen uit de Franse keuken. Met behulp van het register kunt u alle recepten en informatie gemakkelijk terugvinden. Wij wensen u veel genoegen op uw zwerftocht door Frankrijk: de culinaire route is een uitstekende manier om het land te leren kennen, en de Fransen beter te begrijpen! Bon appétit!

Wil je het boek lezen?Frankrijk. koken in de wereld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Susi Piroue. Lezen Frankrijk. koken in de wereld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN