Unum nesessarium

Unum nesessarium - J.A. Comenius | Stml-tunisie.org

...ager van het Rozenkruis 9) roept de lezers van zijn boek 'Unum Necessarium' op om alleen het nodige aardse te behouden en aan hun innerlijke ontwikkeling te werken ... Snowshoe Tracks: Unum est necessarium… is the one thing ... ... . Dit waardevolle en praktische boek schreef hij in 1668, twee jaar voor zijn dood. Unum necessarium (deutsch: Das einzig Notwendige) ist eine der letzten Schriften von Johann Amos Comenius.Der 77-Jährige schrieb sie 1668 in Amsterdam, zwei Jahre vor seinem Tod, als eine Art Testament.Das lateinisch verfasste Buch ist von einer tiefen Frömmigkeit durchdrungen. In der Erwartung seines nahen Todes bedenkt Comenius sein Leben und das Leben genere ... Unum nesessarium - NRC Webwinkel ... .Das lateinisch verfasste Buch ist von einer tiefen Frömmigkeit durchdrungen. In der Erwartung seines nahen Todes bedenkt Comenius sein Leben und das Leben generell und fragt, was im Leben ... UNUM NECESSARIUM. Uitgever: Haarlem, Rozekruis Pers, 1983: Bijzonderheden: Cover sleets aan de randen en lichte kreuk voorplat. Verder in goede staat, 2e herziene druk 155 pp. Pb . Twee jaar voor zijn dood schreef de toen 77-jarige Comenius deze laatste vermaning aan een dieper zinkende wereld. "One thing is necessary." ~Jesus. (We have now lived in the Czech Republic for 10 years. This post is part of a series from previous correspondence to friends, chronicling the last 10 years of life and ministry in the Czech Republic.) Beschrijving. Unum Necessarium. kemink & Zoon. 1e druk, ca. 1930, in zeer goede staat In Latin, "Unum est necessarium," in English, "There is need of only one thing." Bishop Baraga was par excellence a man of action! He pushed himself and all those he worked with to the very edge of their physical and spiritual limits. He had an intense sense of the urgency of the mission, the great need for the Gospel....

INFORMATIE

AUTEUR
J.A. Comenius
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Unum nesessarium.pdf

OMSCHRIJVING

Twee jaar voor zijn dood schreef de 77-jarige, door het leven zwaar beproefde Comenius deze laatste vermaning aan een steeds dieper zinkende wereld. En hij geeft aan het einde deze samenvatting: “Bezwaar uzelf niet met dingen die buiten uw nooddruft vallen, maar stel u tevreden met het weinige dat uw gemak dient, en prijs God. Ontbreekt u alle gerieflijkheid, wees dan tevreden met het strikt nodige. Wordt ook dit u ontnomen, zie dan uzelf te behouden. Kunt ge ook dat niet, zie dan toe dat ge God vasthoudt. Wie God heeft, kan alles ontberen. Hij bezit het hoogste goed en het eeuwige leven met God en in God, voor eeuwig en altoos. En dit is van al wat men begeren kan het doel en het einde”. Unum necessarium (het ene nodige) verscheen in 1668 als het literaire testament van ‘de grote apostel van de mensenliefde’, Johann Amos Comenius. Na een leven vol smartelijke ervaringen, ontheemdheid, vervolging en armoede roept hij in de eenvoudige taal van het hart de mensen op al het overbodige te laten en alleen dat vast te houden wat voor hun ware innerlijke ontwikkeling nodig is. De opvoeding van de mensheid aan de hand van de woorden van Jezus was de grondgedachte in Comenius’ leven en werk. Deze gedachte ontsprong aan een diep geloof aan de grote waarde die iedere mensenziel in Gods ogen bezit, hoe verkommerd die ook mag lijken. Comenius zag het als zijn belangrijkste taak om de lichtvonk die in ieder mens sluimert, door liefdevolle raad weer te ontsteken. Naast Leibniz, Baco, Galilei en anderen geldt Comenius als een van de grote reformatoren die een nieuw tijdperk in de geschiedenis van het geestesleven inluidden.

Wil je het boek lezen?Unum nesessarium in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.A. Comenius. Lezen Unum nesessarium Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN