De vijgenboom

De vijgenboom - Ramiro Pinilla | Stml-tunisie.org

...en kleine pot nodig en doet het goed in de volle zon ... Een vijgenboom is een sieraad in de tuin | Huis en Tuin: Tuin ... . De vruchten van een vijgenboom De perfecte rijpe vijgen zijn precies één dag houdbaar met hun smeltende, zachte inhoud in rood of goud, met daaromheen een dunne, gekleurde en kwetsbare schil. Ze zijn het lekkerst rechtstreeks van de struik en kunnen dan met schil en al gegeten worden. KvK nr 59987383 ©De Vijgenboom Jongerenwerk Registratieplein nr: 461024802. Contactgegevens. E-mail: [email protected] Tele ... Vijgenstruiken (vijgenboom) kopen - Rassen in ons ... ... . Contactgegevens. E-mail: [email protected] Telefoon: 06 1121 0470 Vijgenboom verzorgen en snoeien. Geef de vijg niet te veel meststoffen of water. Van te natte grond houdt de vijg niet, vooral in de winterperiode kan dat schadelijk zijn. De meeste volwassen planten kunnen ongeveer -10 °C vorst verdragen, de vruchten kunnen tot -5 °C aan. De vijgenboom is een boom van het Beloofde Land. Hij is "nog altijd door het ganse land verspreid", zo schrijven pelgrimsreizigers halverwege de 19 e eeuw. De vijgenboom heeft een lage knobbelige stam.Overal waar hij geplant is of zichzelf heeft voortgeplant groeit hij op een lage stam weelderig voort. De vijgenboom (ficus carica) is een zonneklopper , kies aldus een van de zonnigste plaatsen van de tuin, liefst tegen een zuidermuur aan , zorg in het begin ook vooral bij jonge planten voor enige beschutting tegen schrale Oostenwind tijdens de winter.Vooral de jonge twijgen van het jaar zelf zijn vaak onvoldoende afgehard om in ons klimaat de winter te doorstaan, dus deze beschermen is aan te ... Vijgenbomen houden van zon. Kies de meest zonnige en warmste plek in de tuin of op het balkon om uw vijgenboom of vijgenplant neer te zetten. Let er op dat de vijgenboom niet op een tochtige plaats staat. Als de ruimte heeft om uw vijgenboom bij een zonnige muur te planten, dan zouden wij dat zeker aanraden! De muur zorgt niet alleen voor beschutting tegen de wind, maar houdt ook nog eens de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ramiro Pinilla
DIMENSIE
3,54 MB
BESTANDSNAAM
De vijgenboom.pdf

OMSCHRIJVING

In 1937 zijn vijf falangisten elke nacht in Baskenland onderweg om 'roden' te arresteren en ergens buiten op het platteland te executeren. In het dorp Getxo pakken ze de onderwijzer en zijn oudste zoon op. De falangist Rogelio Céron heeft de handen van de jongen nog maar net op de rug gebonden als hij plotseling diens kleine broertje ontwaart. Het joch kijkt hem strak aan, zijn blik is ondoorgrondelijk en is alleen gericht op hem, Rogelio. Die blik achtervolgt hem de volgende dag als ze de plaatselijke rechter ombrengen, en nog weken en maanden na de liquidatie.Rogelio ontdekt dat iemand een graf voor de onderwijzer en diens zoon gedolven heeft en er een tak op heeft geplant; een gebroken tak ligt ernaast. Als hij de nacht daarna terugkeert, ziet hij dat ook de tweede tak is uitgerukt en er een nieuwe voor in de plaats is gestoken. Die nacht is het jongetje er ook. Zwijgend zet hij een volle gieter voor de voeten van de falangist. De tak blijkt de stek van een vijgenboom.Na de oorlog raakt het graf in vergetelheid, het vijgenboompje verandert in een imposante boom, Rogelio's boom, want iedere dag zit Rogelio er op een krukje in de schaduw. Als de gemeente besluit op de wei met de vijgenboom een school te bouwen, neemt het verhaal een onverwachte wending.Tegen de achtergrond van de Spaanse burgeroorlog en de dictatuur vertelt De vijgenboom een universeel verhaal over schuld en boete, over angst en wroeging. En over de manier waarop mensen omgaan met de trauma's van een oorlog.Ramiro Pinilla, the grand old man van de Spaanse literatuur, heeft met dit buitengewoon spannende epos zijn meesterwerk geschreven.

Wil je het boek lezen?De vijgenboom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ramiro Pinilla. Lezen De vijgenboom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN