Tjitske's dagboek

Tjitske's dagboek - Eisenga-de Groot | Stml-tunisie.org

... vind-ik-leuks. Vuurvrouw in de Overgang; het platform voor iedereen die iets heeft met de overgang! Het stukje over Tjitskes mondt uit in een enorme slapstick-achtige opsomming van aan wie Tjitske allemaal verteld had aan wie ze de Anna Bijnsprijs gewonnen had ... Graf 54 Edsge Tjeerd van Dellen - ZUURDIEK ... . Je moet er misschien gevoelig voor zijn, maar dan raak je ook enorm aangestoken door al dat plezier. Ik ben er wel gevoelig voor (die uitroeptekens!!!!) Gelukkig maar. 1.6.5. Marijke Meyes Rijpkema, geboren omstreeks 1814, dochter van Meye Tjitskes Rijpkema en Egbertje Jacobus Hollander. Overleden te Lemmer op 26 juni 1883 in wijk 3 nr. 372, (dat moet aan de Vissersburen zijn geweest, in 1832 stopt daar de bebouwing met hui ... Indrukwekkende lezing tijdens presentatie Tjitskes Dagboek ... ... . 1.6.5. Marijke Meyes Rijpkema, geboren omstreeks 1814, dochter van Meye Tjitskes Rijpkema en Egbertje Jacobus Hollander. Overleden te Lemmer op 26 juni 1883 in wijk 3 nr. 372, (dat moet aan de Vissersburen zijn geweest, in 1832 stopt daar de bebouwing met huisnummer 371, om op de Polle te vervolgen met nr. 375, de houtmolen). Elke ochtend , nog voordat ik het nieuws lees of op insta kijk, lees ik 30 min een boek over een gebied waarop ik me wil ontwikkelen, ik schrijf de lessen die ik eruit haal meteen in mijn notities en plan ze gelijk in mijn agenda voor die dag, het voelt alsof ik op dat moment iets nieuws zaai, de rest vd dag geef ik het als het ware water en licht op het moment dat ik het implementeer en aan ... Hun zoon Sikke Gosses Palsma trouwde op 24 mei 1823 met Johanna Tjitskes Rypkema, geboren te Joure, dochter van Tjitske Klazes Rypkema en Geeske Wybes. 21. Gerbrich Sikkema, geboren omstreeks 1748 te Heeg, overleden te Heeg op 3 mei 1822, dochter van Sikke Japiks en Marijke Piers. 22. 7 feb. 2020 - Bekijk het bord 'Rouw' van tjitskes, dat wordt gevolgd door 361 personen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Troostende woorden, Rouw en Teksten. Jacob van Lennep DAGBOEK VAN MIJNE REIS 'meester' J.S. van Weerden ZUURDIEK, mien dörpke; Geuchien Zijlma 'Ons dörpke' 'HERINNERINGEN OET MIEN JONGENSTIED' Aly Freije 'SNIJHOAS BIE ZUURDIEK' C.O. Jellema 'DOORNBOSHEERT' Klaas Tammo Noordhuis 1949 - 2017; Jane Leusink GRAS; Jane Leusink THE LARK ASCENDING...

INFORMATIE

AUTEUR
Eisenga-de Groot
DIMENSIE
5,99 MB
BESTANDSNAAM
Tjitske's dagboek.pdf

OMSCHRIJVING

Tjitske's dagboek 1e druk is een boek van Eisenga-de Groot uitgegeven bij 20 Leafdesdichten Bv Bornmeer. ISBN 9789056153236 Mijn liefste, hoe zal ik verder gaan in jouw dagboek, nu je niet meer naast en achter mij staat?' , schrijft Tjitske Eisenga-de Groot in het dagboek van haar man. Jan Eisenga is drie weken daarvoor gefusilleerd door de Duitsers als reactie op de mei-staking van 1943. Tjitske zal achter blijven met twee jongens. Het is niet alleen een aangrijpend maar ook zeer bijzonder egodocument geworden van een vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan den lijve ondervond hoe haar man door de Duitsers van zijn bed werd gelicht en mee werd geneemen en die neeoit heeft geweten hoe hij aan zijn einde kwam en waar hij begraven lag.

Wil je het boek lezen?Tjitske's dagboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eisenga-de Groot. Lezen Tjitske's dagboek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN