De obsessie

De obsessie - Nora Roberts | Stml-tunisie.org

...tretten van paarden. Naomi verloor haar onschuld op de avond dat ze haar vader het bos in volgde ... De man, het paard, de obsessie - indebuurt Den Haag ... . Toen ze het meisje bevrijdde dat ondergronds gevangenzat, onthulde ze de gruwelen die haar vader beging en maakte ze hem voor altijd berucht. Sindsdien torst ze de daden van Thomas David Bowes met zich mee. Nu is Naomi een succesvol fotografe en heeft ze een plek gevonden waar ze zich thuisvoelt. George Stubbs - De man, het paard, de obsessie George Stubbs (1724-1806) is in het achttiende-eeuwse Engeland vergelijkbaar met Paulus Potter in Nederland, zo beroemd is hij. Vandaag de dag is hij echter nagenoeg onbekend in Nederland en heeft het Mauritshuis de primeu ... George Stubbs - De man, het paard, de obsessie ... . Vandaag de dag is hij echter nagenoeg onbekend in Nederland en heeft het Mauritshuis de primeur, want niet eerder werd er in Nederland een tentoonstelling aan deze belangrijke kunstenaar gewijd. De mogelijkheid een leesdossier aan te maken; Updates over de nieuwste Scholieren.com-tools die je (school)leven nog gemakkelijker maken; Wij gaan te allen tijde zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om en zullen je e-mailadres nooit delen met andere partijen. Wil je meer weten, dan kan je altijd even contact met ons opnemen. Tijdens de oorlog liet hij een kwart van alle Europese kunst roven; op legale en illegale wijze. In het boek 'De plunderaars, de nazi-obsessie met kunst' beschrijft Anders Rydell waar de liefde voor kunst vandaan kwam, hoe wereldberoemde werken geroofd werden en wat er na de oorlog gebeurde met de gestolen kunstwerken. Hitler's droom De expositie wordt niet voor niets uitgevent onder de noemer 'George Stubbs - De man, het paard, de obsessie': de kunstenaar raakte zó in de ban van zijn thema dat hij zich in 1756 achttien maanden in een boerderij in een dorp in Linconshire opsloot om de anatomie van paarden te bestuderen. Waarom de obsessie ons aantrekt (maar ook gevaarlijk is) Maar vooral is de grote aantrekkingskracht van obsessie nu wat al in de alleroudste betekenis ervan besloten lag: dat je omsingeld wordt, dat de obsessie van buitenaf komt en je overmeestert. De obsessie is daarmee groter dan het individu. Burgemeester Arnhem wil beschavingsoffensief: 'De obsessie met vuur is barbaars' ANP Het is goed dat de Tweede Kamer zijn verantwoordelijkheid lijkt te nemen en vóór een vuurwerkverbod is. De tentoonstelling George Stubbs - De man, het paard, de obsessie bevat onder meer 13 schilderijen, 10 anatomische tekeningen en het skelet van het meest legendarische renpaard aller tijden: Eclipse. Absoluut hoogtepunt van de tentoonstelling is het enorme (2,92 x 2,46 meter) ......

INFORMATIE

AUTEUR
Nora Roberts
DIMENSIE
9,33 MB
BESTANDSNAAM
De obsessie.pdf

OMSCHRIJVING

Naomi verloor haar onschuld op de avond dat ze haar vader het bos in volgde. Toen ze het meisje bevrijdde dat ondergronds gevangenzat, onthulde ze de gruwelen die haar vader beging en maakte ze hem voor altijd berucht. Sindsdien torst ze de daden van Thomas David Bowes met zich mee. Nu is Naomi een succesvol fotografe en heeft ze een plek gevonden waar ze zich thuisvoelt. Het is een groot oud huis dat opgeknapt moet worden, duizenden kilometers bij iedereen die ze ooit heeft gekend vandaan. Naomi zocht eenzaamheid, maar de vriendelijke inwoners van Sunrise Cove betrekken haar telkens bij hun gemeenschap - vooral de resolute Xander Keaton. Naomi merkt dat haar verdedigingslinie afbrokkelt en diep in haar hart heeft ze altijd verlangd naar menselijk contact. Maar de ervaring leert: haar verleden is nooit verder weg dan een nachtmerrie.

Wil je het boek lezen?De obsessie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nora Roberts. Lezen De obsessie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN