Een levensregel voor beginners

Een levensregel voor beginners - Wil Derkse | Stml-tunisie.org

...r wijsbegeerte en lekenbroeder van een Benedictijns klooster ... Een levensregel voor beginners - SpiritueelBoek.nl ... . Derkse legt ons in het boekje de kloosterregel van Benedictus uit, omdat hij gelooft dat die van waarde kan zijn voor ons dagelijks leven nu. Boekbespreking van Een levensregel voor beginners (Wil Derkse) met als ondertitel "Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijkse leven". De locatie is het Celeplein voor het Fraterhuis in Zwolle. Een levensregel voor beginners. ?Benedictus noemt zijn lev ... Een levensregel voor beginners door Wil Derkse (Boek ... ... . Een levensregel voor beginners. ?Benedictus noemt zijn levensregel uitdrukkelijk een 'regel voor beginners'. Zowel de novice als de abt blijven hun leven lang beginners. Een levensregel voor beginners wil het benedictijnse leven vertalen naar vormen van samenleven en samenwerken buiten de muren van het klooster: een gezin, een school, een bedrijf, een orkest, een ziekenhuis. 35 aanbiedingen in mei - Koop en verkoop een levensregel voor beginners eenvoudig op Marktplaats Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Vanuit de levensregels die Benedictus bedacht voor monniken en nonnen gaat een grote rust en kalmte uit, die oplevert dat er veel meer gedaan wordt dat in een gehaaste en gestresste leefomgeving, thuis, op kantoor of school. - Wil Derkse, Een levensregel voor beginners. Een levensregel voor beginners wil het benedictijnse leven vertalen naar vormen van samenleven en samenwerken buiten de muren van het klooster: een gezin, een school, een bedrijf, een orkest, een ziekenhuis. De soepele benedictijnse spiritualiteit is hiervoor uitermate geschikt. Wil Derkse vertaalt in 'Een levensregel voor beginners' de benedictijnse spiritualiteit en regels naar vormen van samenleven en samenwerken naar regels voor het gezin, een bedrijf of stichting. Natuurlijk kun je altijd zoeken naar vergelijkingen en afgeleiden uit het verleden, maar Derkse gaat hiermee zelfs terug tot de zesde eeuw en daarbij houdt hij het eenvoudig en down to earth . Een levensregel voor beginners wil het benedictijnse leven vertalen naar vormen van samenleven en samenwerken buiten de muren van het klooster: een gezin, een school, een bedrijf, een orkest, een ziekenhuis. De Benedictijnse spiritualiteit is hiervoor uitermate geschikt. Zij is eenvoudig, weinig spectaculair en down to earth. Een levensregel voor beginners: Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijkse leven eBook: Derkse,Wil: Amazon.nl: Kindle Store Een levensregel voor beginners wil het benedictijnse leven vertalen naar vormen van samenleven en samenwerken buiten de muren van het klooster: een gezin, een school, een bedrijf, een orkest, een ziekenhuis. De soepele benedictijnse spiritualiteit is hiervoor uitermate geschikt. Een levensregel voor beginners wil het benedictijnse leven vertalen naar vormen van samenleven en samenwerken buite...

INFORMATIE

AUTEUR
Wil Derkse
DIMENSIE
4,77 MB
BESTANDSNAAM
Een levensregel voor beginners.pdf

OMSCHRIJVING

?Benedictus noemt zijn levensregel uitdrukkelijk een 'regel voor beginners'. Zowel de novice als de abt blijven hun leven lang beginners. Een levensregel voor beginners wil het benedictijnse leven vertalen naar vormen van samenleven en samenwerken buiten de muren van het klooster: een gezin, een school, een bedrijf, een orkest, een ziekenhuis. De soepele benedictijnse spiritualiteit is hiervoor uitermate geschikt. Zij is eenvoudig, weinig spectaculair en down to earth. Ze sluit goed aan bij een spreuk uit de Zen-traditie: 'Vóór de verlichting: hout hakken en water putten; ná de verlichting hout hakken en water putten'. De benedictijnse spiritualiteit streeft niet naar heel nieuwe inzichten of spectaculaire mystieke ervaringen. Het gaat erom hetzelfde ánders te doen.In dit boek vertrekt Wil Derkse van de stap van aandachtig luisteren naar het komen tot resultaten uit de openingszin van de Benedictusregel. Hij past de monastieke geloften toe op het leven binnen organisaties en gaat in op benedictijnse leiderschap (mensen stimuleren tot groei), benedictijnse 'tijdsmanagement' (de moeilijke kunst van het beginnen), de nog moeilijker kunst van het ophouden, en de moeilijkste kunst van het vinden van de juiste houding tussen het beginnen en het ophouden, waardoor je het nooit meer 'druk' hebt. Een levensregel voor beginners kan een bron zijn van levensélan, levensoriëntatie en levensstijl. Zeker voor wie in een positie van extra verantwoordelijkheid verkeert. Extra verantwoordelijkheid vereist nu eenmaal extra luistertalent.

Wil je het boek lezen?Een levensregel voor beginners in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wil Derkse. Lezen Een levensregel voor beginners Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN