De nacht van de begijnen

De nacht van de begijnen - Aline Kiner | Stml-tunisie.org

...duwe zijn, vredig samen. De nacht van de begijnen ... De nacht van de begijnen - Aline Kiner | 9789026344121 ... ... . Aline Kiner verweeft in De nacht van de begijnen de geschiedenis van Filips de Schone en de Tempeliers met die van een aantal bijzondere vrouwen in middeleeuws Parijs. De vrouwelijke De naam van de roos!Het grote begijnhof is een enclave waar ongetrouwde vrouwen, weduwen - arm of rijk - niet onderworpen zijn aan regels die de maatschappij vrouwen oplegt. De nacht van de begijnen is gebaseerd op ware g ... De nacht van de begijnen - Aline Kiner - Ambo|Anthos ... . De nacht van de begijnen is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Lees meer > Aline Kiner. Aline Kiner was hoofdredacteur van het tijdschrift Sciences et Avenir. Ze deed uitgebreid onderzoek voor De nacht van de begijnen, haar debuutroman. Aline Kiner is hoofdredacteur van het tijdschrift Sciences et Avenir en heeft een grote passie voor geschiedenis, met name de Middeleeuwen. De nacht van de begijnen is haar Nederlandse debuutroman en deze verschijnt november 2018. Historie - Parijs - Aline Kiner verweeft in De nacht van de begijnen de geschiedenis van Filips de Schone en de Tempeliers met die van een aantal bijzondere vrouwen in middeleeuws Parijs. De vrouwelijke De naa...

INFORMATIE

AUTEUR
Aline Kiner
DIMENSIE
6,3 MB
BESTANDSNAAM
De nacht van de begijnen.pdf

OMSCHRIJVING

Aline Kiner verweeft in De nacht van de begijnen de geschiedenis van Filips de Schone en de Tempeliers met die van een aantal bijzondere vrouwen in middeleeuws Parijs. De vrouwelijke De naam van de roos! Het grote begijnhof is een enclave waar ongetrouwde vrouwen, weduwen – arm of rijk – niet onderworpen zijn aan regels die de maatschappij vrouwen oplegt. Ze mogen er studeren, werken, het domein beheren; ze zijn vrij. Ysabel koos er al jong voor om zich er terug te trekken. Op een ochtend in 1310 ontdekt Ysabel aan de poort van het hof een verwilderd, in een cape gehuld jong meisje. Rode Maheut blijkt ontsnapt uit een gedwongen huwelijk met de Heer van Hainaut en ze wordt achtervolgd door een duistere Franciscaner monnik. Maar er is meer aan de hand: er doen geruchten de ronde over de Tempeliers, en vlak bij het hof wordt een medebegijn naar de brandstapel geleid vanwege haar godslasterlijke boek, dat onder geen beding een groter publiek mag krijgen. De nacht van de begijnen is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Wil je het boek lezen?De nacht van de begijnen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aline Kiner. Lezen De nacht van de begijnen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN