Feest van het begin

Feest van het begin - Joke van Leeuwen | Stml-tunisie.org

...Amsterdam, Brussel en Maastricht.In haar ouderlijk huis werd veel gelezen ... Feest van het begin by Joke van Leeuwen - Goodreads ... ... Feest van het begin is opnieuw een stap in haar ontwikkeling als romanschrijver. In Vrije vormen was ze merkbaar op zoek naar een goede balans tussen de springerigheid die haar proza voor kinderen kenmerkt en een strak opgebouwd plot. Saaie opsommingen en mooie vondsten wisselden elkaar af. Lees „Feest van het begin" door Joke van Leeuwen verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Ruim twee eeuwen geleden, een hoofdstad in opstand. De jonge Catho, opge ... Recensie: Feest van het begin - Chicklit ... . Ruim twee eeuwen geleden, een hoofdstad in opstand. De jonge Catho, opgegroeid in een vondelingentehuis, merkt nauwelijk... Joke van Leeuwen ken ik van haar kinderboeken. 'Feest van het begin' is de eerste roman voor volwassenen die ik van haar heb gelezen. Het gaat vooral over het meisje Catho. Als baby is ze te vondeling gelegd en zo in een weeshuis beland. Dat weeshuis wordt door nonnen geleid. Ook voor nonnen zijn die stijf. Het meisje past er niet. Feest van het begin is alweer haar derde roman voor volwassenen. Tip: Justine Le Clercq De roemlozen. Ook over een groepje jonge mensen die het gevoel hebben dat de wereld voor hen open ligt. Margriet de Moor De schilder en het meisje Een nieuw begin. Pasen is ook het feest van een nieuw begin. Het is geen toeval dat het in de lente wordt gevierd. In de lente komt de natuur weer tot leven. En het is ook de tijd van Pesach, het joodse feest om de vlucht van het joodse volk uit Egypte te vieren. Het hele verhaal rond de dood van Jezus speelde in deze tijd. Feest van het begin is de uitverkorene van de AKO-literatuurprijs 2013. Een korte roman die ons met een fiaker meeneemt naar het centrum van Parijs tijdens de Franse Revolutie. Bij het eerste hoofdstuk valt het je al meteen op dat van Leeuwen met passie schrijft. Vrij gedetailleerd en met weinig dialoog....

INFORMATIE

AUTEUR
Joke van Leeuwen
DIMENSIE
4,26 MB
BESTANDSNAAM
Feest van het begin.pdf

OMSCHRIJVING

Ruim twee eeuwen geleden, een hoofdstad in opstand. De jonge Catho, opgegroeid in een vondelingentehuis, merkt nauwelijks iets van de revolutie die gaande is, tot nieuwkomer zuster Berthe haar in het geheim leert lezen en schrijven, en de enige is die om haar geeft. Maar de twee verliezen elkaar uit het oog, ervan overtuigd door de ander te zijn verraden. Intussen begint pianofortebouwer Tobias, van buitenlandse afkomst, een bijzondere vriendschap met iemand die hem een controversieel verzoek doet. De nieuwe tijd eist geluk, maar hoe bereiken ze dat? Joke van Leeuwen laat in deze prachtige roman haar personages het geluk nastreven – hoopvol tot op de laatste bladzijde en nog lang daarna.

Wil je het boek lezen?Feest van het begin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joke van Leeuwen. Lezen Feest van het begin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN