De symboliek van Tibetaanse tempels

De symboliek van Tibetaanse tempels - Tcheuky Sengue | Stml-tunisie.org

...sche vernieuwingen werden later geïntroduceerd ... Tempel / Boeddhisme | Docenten Geloven ... ... Tibetaans boeddhisme is de vorm van boeddhisme die aan het einde van de 7e eeuw in Tibet ontstond en zich daarna gaandeweg ontwikkelde. Het heeft zijn wortels vooral in India, met name in het Mahayana-boeddhisme en het Vajrayana.Daarnaast onderging het nog andere invloeden. Het Tibetaans boeddhisme is de dominante religie in Tibet, in de Tibetaanse gebieden ten oosten daarvan (Kham, Amdo), in ... Een boeddhistische tempel is een plaats waar ... Boeddhistische tempel - Wikipedia ... ... Een boeddhistische tempel is een plaats waar boeddhisten kunnen komen om te mediteren. Boeddhistische tempels zijn ontworpen om innerlijke vrede te stimuleren. Het heeft in sommige opzichten meer de eigenschappen van een klooster dan van een tempel. De auteur behandelt de specifieke elementen ervan via een nauwgezette maar zeer toegankelijke beschrijving van zowel het exterieur als het interieur van Tibetaanse tempels. Een kort historisch hoofdstuk en vele illustraties maken van dit boek een gedegen naslagwerkje voor mensen zonder voorkennis. De symboliek van Tibetaanse tempels (Antiquariaat) Tcheuky Sèngué. De symboliek van Tibetaanse tempels (Antiquariaat) Tcheuky Sèngué · alles van deze auteur € 4.00 De Tibetaanse sieraden van Happybazaar zijn veelal geïnspireerd op de eeuwenoude tradities en symboliek van Tibet en Nepal. De prachtige sieraden uit dit gebied staan bekend om de combinatie van goud en zilver, verfraaid met edelstenen zoals turkoois, koraal, lapis lazuli, of met schelp en parels. Verhalen over de symboliek van bloemen. Non-Fictie Nederlands, 237 pagina's, Elmar, Rijswijk, 2005 Er is een uitgebreide symboliek verbonden aan het wiel, zo kunnen de acht spaken gezien worden als het achtvoudige pad, de naaf met een soort drievoudige draai in het midden als Boeddha, Dharma en Sangha, en de drie hoofddelen van het wiel als een belangrijk aspect van boeddhistische beoefening: de velg als concentratie, de spaken als wijsheid en de as als discipline. De belangrijkste leverancierslanden of -regio's zijn china, india en nepal, die respectievelijk 60%, 29% en 10% voorzien van tibetaanse tempel. Tibetaanse tempel-producten zijn h...

INFORMATIE

AUTEUR
Tcheuky Sengue
DIMENSIE
4,59 MB
BESTANDSNAAM
De symboliek van Tibetaanse tempels.pdf

OMSCHRIJVING

Westerlingen zijn nieuwsgierig en zoeken naar de betekenis van alles wat ze zien wanneer ze een Tibetaanse tempel bezoeken. De auteur begeleidt de lezer bij dit bezoek. Hij verklaart de symboliek van voorwerpen, tekeningen, schilderingen en vormen. Hij beantwoordt de vele vragen die men zich stelt over de tempel als sacrale ruimte, over gebedsvlaggen, stoepa's en gebedswielen. De buitenkant van de tempel met het gouden dak, de voorspoedige tekens, de muurfresco's, het wiel van de bestaansvormen, de vier beschermers worden beschreven en verklaard. Ook de binnenkant van de tempel komt aan bod: het boeddhabeeld, de troon, het altaar, de fresco's en schilderingen. Er wordt tevens een hoofdstuk gewijd aan de functie van rituelen en aan de muziekinstrumenten. De beschrijving van enkele belangrijke tempels vormt het laatste onderdeel: de Jokhang in Lhasa; Samye, het eerste klooster in Tibet; Ganden, Drepoeng, Sera, Sakya, Tsoerpoe, Koemboem, Tashi, Lhunpo, Gyantse; tempels in Frankrijk; de tempel van Schoten en Huy in België.

Wil je het boek lezen?De symboliek van Tibetaanse tempels in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tcheuky Sengue. Lezen De symboliek van Tibetaanse tempels Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN