Elke dag een druppel gif

Elke dag een druppel gif - Wilma Geldof | Stml-tunisie.org

... Maarten op school zijn eigen kleine oorlog ... Elke dag een druppel gif (e-Book) - Wilma Geldof | Boeken.com ... . Dan wordt hij, totgrote trots van zijn vader, toegelaten tot de Reichsschule, een 'Hitlerschool'. Terwijl heel Nederland gebukt gaat onder de ... In 2014 sloeg Geldof een andere weg in met Elke dag een druppel gif - "een aangrijpende roman over een overtuigd NSB-kind." Deze roman voor zowel volwassenen als YA werd in 2015 bekroond met de Thea Beckmanprijs. "Een bijzonder trefzeker geschreven boek ... Elke dag een druppel gif - Wilma Geldof ... . "Een bijzonder trefzeker geschreven boek over wat lange tijd een taboe-onderwerp is geweest. Daarnaast moet hij een conflict met zijn ouders (en met name met zijn vader) uitvechten: de man naar wiens bewondering hij hunkerde, is van zijn voetstuk gevallen. Dit maakt Elke dag een druppel gif niet alleen een lijvige oorlogsroman, maar ook een boek over het nemen van je eigen verantwoordelijkheid, over een vader-en-zoonconflict, over schuldgevoel en over hoe het verleden nog heel lang ... ELKE DAG EEN DRUPPEL GIF is een schitterend verhaal over een vader-zoonrelatie, uitsluiting en het verlangen naar liefde, en zet de lezer aan het denken over individuele keuzes die ook nu aan de orde kunnen zijn. Wilma Geldof is sinds 2010 fulltime schrijver, columnist en schrijfdocent bij onder meer schrijfschool ScriptPlus. Met Elke dag een druppel gif schreef Wilma Geldof een opmerkelijke adolescentenroman die, gebaseerd op waargebeurde feiten, de consequenties van het opgroeien in een NSB-gezin belicht. Geldof creëert een comfortabel, zij het ook makkelijk uitgangspunt door twee totaal verschillende achtergronden te laten botsen. Na een poosje dringt de gruwelijke waarheid tot hem door en beseft hij dat hij jarenlang, eerst door zijn vader en daarna op de Rei...

INFORMATIE

AUTEUR
Wilma Geldof
DIMENSIE
3,1 MB
BESTANDSNAAM
Elke dag een druppel gif.pdf

OMSCHRIJVING

Maarten is elf jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Als nsb-kind is hij het mikpunt van pesterijen. Terwijl zijn oudere broer Walter aan het oostfront vecht, voert Maarten op school zijn eigen kleine oorlog. Dan wordt hij, tot grote trots van zijn vader, toegelaten tot de Reichsschule, een 'Hitlerschool'. Terwijl heel Nederland gebukt gaat onder de verschrikkingen van de nazi's, is Maarten voor het eerst sinds lange tijd weer gelukkig. Maar dan capituleert Duitsland en breekt voor Maarten pas echt de oorlog uit. Als hij negentien jaar is, krijgt hij een relatie met Hanne. Zij is fel antinazi en Maarten kan niet langer zwijgen over zijn verleden. Er is iets wat hij als dertienjarige heeft gedaan wat mogelijk grote gevolgen heeft...ELKE DAG EEN DRUPPEL GIF is een schitterend verhaal over een vader-zoonrelatie, uitsluiting en het verlangen naar liefde, en zet de lezer aan het denken over individuele keuzes die ook nu aan de ordekunnen zijn.Wilma Geldof is sinds 2010 fulltime schrijver, columnist en schrijfdocent bij onder meer schrijfschool ScriptPlus. Voor dit boek pleegde ze veel research en interviewde ze twee mannen, nu 84 en 85 jaar oud, die opgroeiden in een nsb-gezin. Het resultaat is een indringend portret van een overtuigd nsb-kind dat de pech had op te groeien in het verkeerde gezin op het verkeerde moment.

Wil je het boek lezen?Elke dag een druppel gif in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wilma Geldof. Lezen Elke dag een druppel gif Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN