Een bewogen fundament

Een bewogen fundament - Rob Withagen | Stml-tunisie.org

...ij bepalen grotendeels wat voor vragen wij stellen en wat voor concepten wij hanteren om natuurverschijnselen te begrijpen ... Sport & Bewegen | 2010 Uitgevers ... . Samenvatting: Een bewogen fundament. Universiteit / hogeschool. Rijksuniversiteit Groningen. Vak. Theoretische Kwesties (BWB222) Titel van het boek Een Bewogen Fundament; Auteur. Rob Gerrit Withagen. Academisch jaar. 17/18 Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Een bewogen fundament, geschreven door Rob Withagen. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk ... Samenvatting Een bewogen fundament - Stuvia ... . De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over samenvatting, Filosofie, filosofie, Bewegingswetenschappen, artikelen, withagen, Hoofdstuk 5 & Romantiek Een bewogen fundament - Rob Withagen Hoofdstuk 1 - Introductie. Een BW'er die de filosoof Descartes volgt, en dus aanneemt dat het menselijk lichaam een machine is, komt tot andere vragen en antwoorden dan een BW'er die uitgaat van de evolutietheorie van Darwin. Bestel Een bewogen fundament met ISBN/EAN 9789490951443 snel en eenvoudig. Wij maken je studietijd zo makkelijk mogelijk, zodat jij slim kunt studeren. Ook voor handige studietips en de rest van je studiespullen ben je bij ons aan het juiste adres. Een bewogen fundament Een bewogen fundament De filosofische grondslagen van de bewegingswetenschappen Rob Withagen 2010 Uitgevers, Rotterdam 2013 Basisontwerp omslag en binnenwerk: Studio Klaster, Rotterdam Samenvatting boek: Een bewogen fundament door Rob Withagen. Hoofdstuk 1: Introductie Definities Motor-actie controverse: controverse gaat over hoe gecoördineerde bewegingen tot stand komen. Motortheori...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob Withagen
DIMENSIE
11,97 MB
BESTANDSNAAM
Een bewogen fundament.pdf

OMSCHRIJVING

Filosofie en bewegingswetenschappen zijn academische disciplines die mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Filosofen buigen zich over dikke boeken en worstelen met vragen over wat waarheid is en of er een fundament bestaat van ethische principes. Bewegingswetenschappers proberen menselijk bewegen te begrijpen en te optimaliseren. Toch zijn theorieën over menselijk en dierlijk bewegen gebaseerd op filosofische aannames die vaak het resultaat zijn van eeuwenoude debatten. Is bewegen het resultaat van een brein dat een lichaam aanstuurt? Kunnen we met behulp van de wetten van de mechanica menselijke bewegingen verklaren? Kunnen we het gedrag van mensen met dezelfde concepten verklaren als het gedrag van dieren? Wordt de essentie van een beweging bepaald door het mechanisme dat haar veroorzaakt of door het doel dat ze dient? In dit boek worden deze vragen onderzocht in hun historische context.Rob Withagen is theoretisch psycholoog en als universitair docent verbonden aan het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Naast het verzorgen van filosofieonderwijs onderzoekt en ontwikkelt hij de ecologische benadering binnen de bewegingswetenschappen.

Wil je het boek lezen?Een bewogen fundament in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob Withagen. Lezen Een bewogen fundament Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN