Fenomenologische Klassieken - Het heilige

Fenomenologische Klassieken - Het heilige - R. Otto | Stml-tunisie.org

...logische klassieken, Band 4) | Abraham Joshua Heschel | ISBN: 9789080730052 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon ... God zoekt de mens: een filosofie van het jodendom ... ... . Het heilige en het dagelijkse bestaan: een onderzoek naar het wezen van religie Fenomenologische klassieken: Amazon.es: Mircea Eliade: Libros en idiomas extranjeros De mis (veelal Heilige Mis of H. Mis; Heilig Misoffer, eucharistieviering, soms ook Goddelijke Liturgie) is de viering van het sacrament van de eucharistie in de Katholieke Kerk, de Oud-Katholieke Kerken, de Oosters-Orthodoxie en (soms) de Lutherse Kerk en Anglicaanse Gemeenschap.De mis is volgens de katholieke leer de onbloedige offerande van het Nieuw Verbond, waarin het lichaam en het bloed ... Fenomenologie van het christen ... Boek: Het heilige en het profane - Geschreven door M. Eliade ... .De mis is volgens de katholieke leer de onbloedige offerande van het Nieuw Verbond, waarin het lichaam en het bloed ... Fenomenologie van het christendom is het toepassen van de fenomenologische methode in de godsdienstwetenschappen en antropologie.. De meest belangrijke stelregel van de fenomenologie van de religie is dat de gelovige altijd gelijk heeft en alle fenomenen worden beschreven vanuit een intern perspectief, zoals de gelovige het zelf zou beschrijven, zonder daarbij echter waardeoordelen te vestigen. Fenomenologische Klassieken - Het heilige €14.95. Zij lacht Bijbel €49.95. Op zoek naar de hemel €19.95. Afvallige €19.99. De levende Koran €7. Exodus, boek van de bevrijding €29.95. Op toonhoogte Muziekeditie €45. Bijbel herziene Statenvertaling €35. Weerklank €28.5. Iedere dag geliefd €22.5. De Koran €29.95. Fenomenologische Klassieken. Spirituele toptitels bij Abraxas. Deze site doorzoeken ... Het meest opmerkelijke van dit boekje is dat het buiten elke theologie om uit een oorspronkelijke ervaring ontsproten lijkt te zijn. ... Rudolf Otto heeft in Das Heilige proberen aan te tonen dat dit zo'n rijk geschakeerd fenomeen is, ... Het heilige en het profane | ISBN 9789080730069 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Buy God zoekt de mens: een filosofie van het jodendom (Fenomenologische klassieken) 01 by Abraham Joshua Heschel (ISBN: 9789080730052) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. God zoekt de mens: een filosofie van het jodendom Fenomenologische klassieken: Amazon.es: Heschel, Abraham Joshua: Libros en idiomas extranjeros...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Otto
DIMENSIE
6,3 MB
BESTANDSNAAM
Fenomenologische Klassieken - Het heilige.pdf

OMSCHRIJVING

AWEHet Engelse woord is moeilijk te vertalen. Ontzag, eerbied, vrees - maar dat is het toch niet. Huiver, geen goed Nederlands woord, komt het dichtst bij de betekenis van awe. Awe, men moet naar dit woord luisteren. Rudolf Otto maakte in zijn befaamde boek Das Heilige de woorden numineus en het numineuze, als hij 'die eigentümliche Kategorie des Heiligen' wenst te benoemen. Hij heeft het woord afgeleid van numen, dat wenk betekent: gebiedende knik. In het verlengde daarvan: goddelijk bevel, goddelijke macht.Wij kennen het allen. Niet alleen en zelfs niet allereerst in verband met een kerk of een tempel. Een landschap kan numineus zijn. Een bosrand in de lichte nevel van een herfstavond. De woestijn! Wie de Dode Zee ziet met haar loden water, met de uitgemergelde rotsen aan deze en aan de overzijde van het meer, met de enkele, haast onmogelijke oase, kan vermoeden dat het land daar, hoe anders het wellicht vroeger heeft geleken, eremieten herbergde, profeten voortbracht, en tot de vreemdste bespiegelingen aanleiding gaf.Daar, in de aanwezigheid van awe, van numen, begint elk geloof. Geen mens zou ertoe komen een tempel, een kapel, een kerk te bouwen wanneer de aarde niet verschillend bedeeld was met numen. Waar overvloed bestond van dat numen, daar werd het heiligdom gebouwd.

Wil je het boek lezen?Fenomenologische Klassieken - Het heilige in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Otto. Lezen Fenomenologische Klassieken - Het heilige Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN