De gave van Asjer Lev

De gave van Asjer Lev - Chaim Potok | Stml-tunisie.org

...van een oom wil bijwonen, keert hij terug en logeert hij met zijn gezin bij zijn ouders ... Vind chaim potok asjer op Marktplaats - mei 2020 ... . Om verschillende redenen duurt het verblijf in New York langer dan gepland en het wordt steeds duidelijker dat Asjer niet meer kan ... U vindt bij Tolle Lege Numansdorp duizenden 2ehandsboeken & 2eh. cd's, nieuwe boeken & nieuwe cd,s, vertelcd's, 2ehands en nieuwe bladmuziek voor orgel, piano, fluit, klarinet, trompet etc. Ook spellen, bijbels etc. U bent welkom! Berichten over De gave van Asjer Lev geschre ... De gave van Asjer Lev Potok, Chaim - voor €9,36 ... . Ook spellen, bijbels etc. U bent welkom! Berichten over De gave van Asjer Lev geschreven door Chaim Potok - De gave van Asjer Lev (Uitgeverij BZZToH - 's-Gravenhage) ISBN 9062915221 uitgave uit 1997 416 pp paperback (leesstreep op de rug, verder goed!) Staat van het boek: 7.5-8.0 Van de schrijver van 'Uitverkoren', 'Davita's harp' en 'Mijn naam is Asjer Lev'... Asjer woont met zijn gezin in Zuid-Frankrijk. Hij voelt zich daar, in zijn atelier, inmiddels meer thuis dan in zijn geboortestad New York. Voor de be... Asjer Lev woont, twintig jaar later, met zijn gezin in Zuid-Frankrijk. Hij voelt zich daar, in zijn atelier, inmiddels meer thuis dan in New York. Maar omdat hij de begrafenis van een oom wil bijwonen, keert hij terug en logeert hij met zijn gezin bij zijn ouders. Asjer Lev woont, twintig jaar later, met zijn gezin in Zuid-Frankrijk. Hij voelt zich daar, in zijn atelier, inmiddels meer thuis dan in New York. Maar omdat hij de begrafenis van een oom wil bijwonen, keert hij terug en logeert hij met zijn gezin bij zijn ouders. De gave van Asjer Lev | ISBN 9789062915224 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Chaim Potok : De gave van Asjer Lev. Zo goed als nieuw verzendkosten : 7,25 bij bestelling tot 10 kg geen extra verzendkosten andere titels op voorraad van dezelfde . Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden. € 1,50 11 mei. '20. Maarssen 11 mei. '20. emouse boeken Maarssen. Chaim potok, asjer lev....

INFORMATIE

AUTEUR
Chaim Potok
DIMENSIE
4,73 MB
BESTANDSNAAM
De gave van Asjer Lev.pdf

OMSCHRIJVING

Van de schrijver van 'Uitverkoren', 'Davita's harp' en 'Mijn naam is Asjer Lev'...De begrafenis van een oom dwingt de schilder Asjer Lev voor enige tijd terug te keren naar New York, waar hij vijfentwintig jaar geleden in conflict kwam met de orthodox-joodse gemeenschap in Brooklyn. Hij logeert er met zijn gezin bij zijn ouders, maar voelt zich niet op zijn gemak. Totaal vervreemd van dit milieu verlangt hij naar zijn atelier in Frankrijk. De logeerpartij duurt echter aanzienlijk langer dan de geplande tien dagen: Asjer krijgt door het testament van zijn oom een verrassende verantwoordelijkheid toegewezen...Recensie(s)Losstaand vervolg op 'Mijn naam is Asjer Lev', 20 jaar later: Asjer Lev woont met vrouw en kinderen in Zuid-Frankrijk en heeft naam gemaakt als schilder. Als een oom overlijdt, gaan ze naar New York voor de begrafenis en rouwperiode. Dan blijkt hoezeer Asjer vervreemd is van die warmlevende, gesloten chassidisch-joodse gemeenschap met zijn strenge sociale controle en gedragscodes. De logeerpartij duurt veel langer dan gepland en hij staat voor het dilemma van de menselijke behoefte bij een groep te horen versus de individualistische vrijheidsdrang van een kunstenaar. Zorgvuldig en meeslepend geschreven; ieder karakter wordt ingevuld; Lev's dilemma raakt de elementaire vragen van het bestaan. Bevat veel autobiografische elementen. Eist veel van de lezer: enerzijds inleven in die vreemde chassidische wereld, anderzijds in die van kunst en kunstenaars. Wie dit wil en kan, wordt rijkelijk beloond. Normale letter, volle bladspiegel, krappe marge.(Biblion recensie, M.G. van Mourik.)

Wil je het boek lezen?De gave van Asjer Lev in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chaim Potok. Lezen De gave van Asjer Lev Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN