Negativiteit Mania

Negativiteit Mania - Rijn Vogelaar | Stml-tunisie.org

... zijn aan negativiteit Ze maken zich druk om niets ... Negativiteit mania van Rijn Vogelaar | Boek en recensies ... ... . Mensen die verslaafd zijn aan negativiteit, maken meestal van elke mug een olifant. Een stukgevallen bord kan voor hen al het einde van de wereld betekenen. Tegelijkertijd gaan ze echter met het grootste gemak van het ene drama over in het andere. Bestel Negativiteit Mania van Rijn Vogelaar. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Het e-book Negativiteit Mania, geschreven door Rijn Vogelaar, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19 ... negativiteit - WikiWoordenboek - Wiktionary ... .nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Negativiteit mania. Negativiteit ManiaDe waan van het negativiteitsdenkenOnze samenleving is doordrenkt van negativisme: de media brengen vooral slecht nieuws, het onderwijssysteem is gericht op het vermijden van onvoldoendes en werknemers krijgen vooral te horen wat ze niet goed doen. Het gevolg: een epidemie van burn-out, depressiviteit en intolerantie....

INFORMATIE

AUTEUR
Rijn Vogelaar
DIMENSIE
9,79 MB
BESTANDSNAAM
Negativiteit Mania.pdf

OMSCHRIJVING

Onze samenleving is doordrenkt van negativisme: de media brengen vooral slecht nieuws, het onderwijssysteem is gericht op het vermijden van onvoldoendes en werknemers krijgen vooral te horen wat ze niet goed doen. Het gevolg: een epidemie van burn-out, depressiviteit en intolerantie. Negativiteitsdenken heeft grote gevolgen voor onze samenleving. Het creëert politieke onrust en zorgt voor een afname in solidariteit, creativiteit en welzijn. Hoe zijn we in deze negativiteitswaan terecht gekomen? Want objectief gezien leven we in de meest veilige en welvarende periode in de menselijk geschiedenis. Hoe kan het dat we massaal verblind zijn? De oorzaak moet gezocht worden in de beperkingen van het menselijke denken. Mensen hebben van nature een alarmerend brein dat neigt naar kortetermijndenken, zelfoverschatting en met een gevoelige antenne voor gevaar. Historisch gezien was dit belangrijk om te overleven, maar in de moderne tijd zit dit ons steeds meer in de weg. Zeker nu de technologie voortraast en de consequenties van onze denkfouten steeds groter worden. Rijn Vogelaar ging op zoek naar aanknopingspunten om het tij te keren. Die vond hij in de hersenwetenschappen, in psychologisch onderzoek en bij innovatieve bewegingen binnen de journalistiek, het onderwijs en het bedrijfsleven. Zij laten zien dat het anders kan en wijzen de weg naar een meer constructieve samenleving. Iets waar we allemaal een bijdrage aan kunnen leveren.

Wil je het boek lezen?Negativiteit Mania in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rijn Vogelaar. Lezen Negativiteit Mania Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN