Autobiografie van rood

Autobiografie van rood - Anne Carson | Stml-tunisie.org

...eroen Brouwers Bezonken rood' In: Lexicon van literaire werken: 1989-2014: Dees Maas Www ... test: Beschouwing van "Bezonken rood" ... .boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Hammond, Richard - On the road. Autobiografie [Op voorplat: De avontuurlijke autobiografie van Mr Top Gear] Enkele Nederlandse voorbeelden: de 'Anton Wachter'-cyclus van Simon Vestdijk (1934-60, 8 dln.), Het land van herkomst (1935) van E. du Perron, De avonden (1947) van Gerard Reve, Terug naar Oegstgeest (1965) van Jan Wolkers, Een vlucht regenwulpen (1978) van Maarten 't Hart, Bezonken rood (1981) van Jeroen Brouwers. autobiografie 2 (opdr. 1t/m 3) (het ... potlood rood en blauw: 10 kunstuitingen waar i ... Autobiografie van rood by Anne Carson - goodreads.com ... . autobiografie 2 (opdr. 1t/m 3) (het ... potlood rood en blauw: 10 kunstuitingen waar ik regelmatig mee in aanraking kom. blauwe pen in spinnenweb: Ik heb van binnen van het spinnenweb naar buiten toe de kunstdisciplines opgeschreven. binnenin het spinnenweb interesseert mij het meest en naar buiten toe steeds minder. Tijdens een uitzending van het programma 'Schatgraven' van Omroep Gelderland is afgelopen weekend een vroege Mondriaan aan het licht gekomen. Het bleek te gaan om een portret van een vijfjarig jongetje dat geschilderd werd in 1896. Hoewel Mondriaan later vooral bekend geworden is vanwege zijn abstracte schilderijen, richtte de schilder zich in zijn vroegere jaren juist op een De autobiografie van Isabella de Moerloose toont nog een ander motief. Weliswaar schreef zij het 'Vrede Tractaet', zoals zij aan een predikant vertelde, 'om my selven te purifieeren van alle dwaelingen die ick hebbe'. 137 Dat komt overeen met Macfarlane's derde motief. Het boek "Bezonken rood" gaat over Jeroen Brouwers zelf. Het boek is een autobiografie van zichzelf. Hij beschrijft in het boek hoe hij over zijn leven dat met Nederlands-Indië te maken had aankeek. Het boek schreef hij na de dood van zijn moeder in 1981....

INFORMATIE

AUTEUR
Anne Carson
DIMENSIE
8,24 MB
BESTANDSNAAM
Autobiografie van rood.pdf

OMSCHRIJVING

In haar eerste roman in verzen overbrugt Anne Carson de kloof tussen poëzie en proza door een meeslepende zielenreis te beschrijven van een gevleugeld monster dat Gerion heet. Carson gaat uit van een aantal gedichtfragmenten van de Griekse klassieke schrijver Stesíchorus over een van de werken van Herakles, waarin ook Gerion voorkomt, 'een monster aan wie alles rood was', en weeft vervolgens een fantastisch web rond deze oude mythe. Gerion wordt als kleine jongen gepest en getreiterd door zijn broer. Hij ontsnapt naar de wereld van de fotografie en wordt verliefd op Herakles - een schitterende jongeman die hem verlaat juist als de liefde hartstochtelijker is dan ooit. Gerion trekt zich nog meer terug in de wereld die hij met zijn camera creëert, totdat zijn glazen huis plotseling wordt verbrijzeld door de terugkeer van Herakles.

Wil je het boek lezen?Autobiografie van rood in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anne Carson. Lezen Autobiografie van rood Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN