Afscheid van amalia

Afscheid van amalia - Natascha Emanuels | Stml-tunisie.org

...cteur-bestuurder werkzaam was, gemaakt tot wat Amaliazorg vandaag de dag is: een professionele en moderne zorgaanbieder in Noord-Brabant ... De dag van de koning in Amersfoort: 'Het was een ... ... . 72.9k Likes, 7,484 Comments - 𝙼𝚘𝚗𝚒𝚀𝚞𝚎 𝙽𝚘𝚎̈𝚕 (@moniquenoell) on Instagram: "Nu Sinterklaas het land weer heeft verlaten en die kleine op bedje ligt heb ik eindelijk even de…" Prinses Amalia wordt vrijdag 15 jaar. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die sinds 2013 de titel Prinses van Oranje heeft, viert haar verjaardag in eerste instantie ... Geheel volgens haar eigen wensen neemt de koninklijke familie donderdag afscheid van prinses Christina (72). Prinses Catharina-Amali ... Koninklijke familie neemt afscheid van prinses Christina ... ... ... Geheel volgens haar eigen wensen neemt de koninklijke familie donderdag afscheid van prinses Christina (72). Prinses Catharina-Amalia. De Prinses van Oranje Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Geboren: 7 december 2003 te Den Haag. Privé: oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Gaat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Woonplaats: Wassenaar, De Eikenhorst. "Wij, samen met de zon, hebben een fantastisch feest gehad", zo nam koning Willem-Alexander afscheid van Amersfoort waar hij vandaag met de koninklijke familie en duizenden anderen zijn verjaardag ......

INFORMATIE

AUTEUR
Natascha Emanuels
DIMENSIE
5,20 MB
BESTANDSNAAM
Afscheid van amalia.pdf

OMSCHRIJVING

In Afscheid van Amalia lopen twee verhalen parallel: enerzijds is er de aangrijpende beschrijving van het dementeringsproces van de moeder van Natascha Emanuels, anderzijds vertelt de schrijfster haar eigen levensverhaal. Maar eigenlijk is het grondthema van dit boek liefde. Natascha Emanuels maakt indringend duidelijk wat het betekent als een van je ouders begint te dementeren, en uiteindelijk in een psychogeriatrisch verpleeghuis wordt opgenomen. Haar dagboek laat zien hoe verhoudingen zich uitkristalliseren en hoe eigen herinneringen geactualiseerd worden. Daarnaast gunt de schrijfster, die ook actrice is, ons en passant een blik in het Nederlandse theaterleven.Dit zeer persoonlijke dagboek voert de lezer mee in de lotgevallen van een mens die ten prooi valt aan dementie, die een niet aflatend gevecht voert tegen verlies van controle en veiligheid. Het dagboek van Natascha Emanuels begint kerstnacht 1984, als het haar onontkoombaar duidelijk wordt dat haar moeder dementeert: 'Het enige wat mij te binnen schiet in deze uitzichtloze situatie is het woord amputatie! Alles: toekomstplannen, vakanties, reisjes samen, ons leven, onze relatie en zeker ook onze dialoog wordt zonder meer geamputeerd. [...Natascha Emanuels volgde haar balletopleiding in Haarlem en haar theaterscholing in Londen, maar koos uiteindelijk voor het vak van cabaretière. Terug uit Londen ontmoette zij vriend Ramses Shaffy die haar vroeg voor zijn nieuwe programma 'Shaffy verkeerd'. Daarna richtte zij het zeer succesvolle Vrouwenkabaret op waarmee ze in tien jaar tijd achthonderd voorstellingen verzorgde. De volgende stap in haar carrière was die van regisseur; zij voerde de regie over vele cabaretfestivals en begeleidde in die hoedanigheid onder meer Paul de Leeuw. Speciaal voor haar moeder schreef, speelde en zong ze een theaterportret over de legendarische jazz-zangeres Billie Holiday, de lievelingszangeres van Amalia.

Wil je het boek lezen?Afscheid van amalia in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Natascha Emanuels. Lezen Afscheid van amalia Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN