Reis naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee met het vrachtschip Clio in 1926

Reis naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee met het vrachtschip Clio in 1926 - Aart de Veer | Stml-tunisie.org

...oom en tante, Jo en Pau Berdenis van Berlekom-Tilanus, per vrachtschip 'Clio' naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee ... Pauline t. | Bestseller Boeken ... . Ze bezochten o.a. de havensteden Algiers, Athene, Smyrna, Istanboel, Bourgas en Constantza ... Het boek Reis naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee met het vrachtschip Clio in 1926, geschreven door Aart de Veer, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Twee vrouwen van twee generaties geven hun visie op de Mediterrane wereld van 1926 In 1926 reisde het verloofde paa ... Uitgeverij Elmar | Zoeken ... .95 Twee vrouwen van twee generaties geven hun visie op de Mediterrane wereld van 1926 In 1926 reisde het verloofde paar Gerrit de Veer en Tonnie Berdenis van Berlekom, samen met Tonnies oom en tante, Jo en Pau Berdenis van Berlekom-Tilanus, per vrachtschip 'Clio' naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Reis Naar De Middellandse Zee En De Zwarte Zee Met Het Vrachtschip Clio In 1926 - Aart A. De Veer. Doorgaan naar hoofdcontent Surfing Ann's Boeken Blog Boeken weblog met boekrecensies, elke week een nieuwe Quote van de Week, af en toe een boekvraag, elke week een Boek van de Week en waar je jouw boek kan laten recenseren. In 1926 reisde het verloofde paar Gerrit de Veer en Tonnie Berdenis van Berlekom, samen met Tonnies oom en tante, Jo en Pau Berdenis van Berlekom-Tilanus, per vrachtschip 'Clio' naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Ze bezochten o.a. de havensteden Algiers, Athene, Smyrna, Istanboel, Bourgas en Constantza. Bij het zien van de schitterende cover van Reis naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee met het vrachtschip Clio in 1926 van Aart A. de Veer wordt je nieuwsgierig naar de achtergrond van het schip en naar het verhaal van de vier mensen op de cover. De titel is een hele mond vol, maar m...

INFORMATIE

AUTEUR
Aart de Veer
DIMENSIE
3,37 MB
BESTANDSNAAM
Reis naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee met het vrachtschip Clio in 1926.pdf

OMSCHRIJVING

Twee vrouwen van twee generaties geven hun visie op de Mediterrane wereld van 1926In 1926 reisde het verloofde paar Gerrit de Veer en Tonnie Berdenis van Berlekom, samen met Tonnies oom en tante, Jo en Pau Berdenis van Berlekom-Tilanus, per vrachtschip 'Clio' naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Ze bezochten o.a. de havensteden Algiers, Athene, Smyrna, Istanboel, Bourgas en Constantza.Het dagboek van Tonnie over deze reis is bewaard gebleven en compleet opgenomen in deze uitgave, evenals veel van de door haar genomen 'kiekjes'. De brieven die Pau over dezelfde reis schreef aan haar familieleden zijn ook teruggevonden, en fragmenten hieruit vormen een waardevolle aanvulling op het dagboek. Twee vrouwen van twee generaties beschrijven hun belevenissen op de boot en in de havensteden, en geven hun visie op de Mediterrane wereld van 1926.Aart A. de Veer (1940), zoon van Gerrit en Tonnie, heeft deze uitgave verzorgd door de manuscripten te ontcijferen, uit te typen en in ruime mate van voetnoten te voorzien. Een reconstructie van de route is als losse kaart achterin het boek opgenomen. Het resultaat is een boeiend verslag van een reis die bijna honderd jaar achter ons ligt.Aart de Veer studeerde fysische geografie en promoveerde in 1985. Hij verzamelt keramiek, is als vrijwilliger actief op uiteenlopende gebieden en heeft een levendige belangstelling voor klassieke muziek, reizen en talen.

Wil je het boek lezen?Reis naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee met het vrachtschip Clio in 1926 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aart de Veer. Lezen Reis naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee met het vrachtschip Clio in 1926 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN