Het IJsselmeerflottielje

Het IJsselmeerflottielje - Jacob Topper | Stml-tunisie.org

...e meidagen van 1940. Jacob Topper. Uitgeverij Aspekt, 2012 - IJssel Lake (Netherlands) - 145 pages ... 12 mei 1940 - De derde oorlogsdag | Historiek ... . Het Ijsselmeerflottielje: De verdediging van het Ijsselmeer in de meidagen van 1940: Amazon.es: Jacob Topper: Libros en idiomas extranjeros Door het afstaan van 170 bekwame manschappen, aan het IJsselmeerflottielje, 100 aan de Landwacht en 150 aan 'Stützpunkt Clingendaal': ter vorming van een tweede schwere Kompanie, ging de kwaliteit van het Wachbataillon nog verder achteruit. In 1944 zou de eenheid daar de zure vruchten van plukken. Het Ijsselmeerflottielje: De verdedigi ... Het IJsselmeerflottielje van Jacob Topper | Boek en ... ... . In 1944 zou de eenheid daar de zure vruchten van plukken. Het Ijsselmeerflottielje: De verdediging van het Ijsselmeer in de meidagen van 1940 (Dutch Edition) [Jacob Topper] on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers. Met aanvankelijk slechts acht gevorderde motorsleepboten moest de Koninklijke Marine in oktober 1939 voorkomen dat Duitse troepen vanuit de oostelijke IJsselmeerhavens een landing zouden kunnen uitvoeren op de Noord-Hollandse ... Buy Het Ijsselmeerflottielje: De verdediging van het Ijsselmeer in de meidagen van 1940 01 by Topper, Jacob (ISBN: 9789461531223) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Het getal 55.000 lijkt eerder te zijn gebaseerd op het totaal van alle Nederlanders in Duitse dienst: Legioen/Waffen-SS, NSKK, Luftwaffe, Kriegsmarine, Wach- und Schutzdiensten en het Heer. Een exact aantal Nederlanders in de Waffen-SS valt echter nog steeds niet te noemen. Wij schatten dat circa 20 % van de vrijwilligers is gesneuveld. Het Ijsselmeerflottielje: De verdediging van het Ijsselmeer in de meidagen van 1940 | Jacob Topper | ISBN: 9789461531223 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Tijdens de meidagen van 1940 voorkwam het IJsselmeerflottielje, een samengeraapt zootje van vooral verouderde Nederlandse oorlogsschepen, dat de Duitsers met behulp van gevorderde veerboten het IJsselmeer overstaken en zo Noord-Holland konden binnenvallen. Voor deze geslaagde actie moest wel een zeer hoge prijs betaald worden. Hallo ,Kees dat boek over het IJsselmeerflottielje is ook op internet te lezen, maar daarmee was de oorlog niet af gelopen, want als je oplet dan zie je dat bijna alle sleepboten bij v/d Belt in West Graftdijk zijn gebouwd,tijdens de bezetting en na de bevrijding aan de de Nederlandse Staat overgedragen,om het neutraal te verwoorden .Toen kregen ze een : R V ..... nummer,maar tijdens de ... Het IJsselmeerflottielje, met onder meer de oude kanonneerboten Friso en Brinio, beschoot de haven van Stavoren om daar Duitse pogingen voor een oversteek naar Noord-Holland te beletten. Ondanks dat de Friso bij deze marineacties door luchtaanvallen verloren ging, werden de Duitse plannen met Friso's vier 10,5 cm kanons voldoende gedwarsboomd om deze te verijdelen....

INFORMATIE

AUTEUR
Jacob Topper
DIMENSIE
9,65 MB
BESTANDSNAAM
Het IJsselmeerflottielje.pdf

OMSCHRIJVING

Met aanvankelijk slechts acht gevorderde motorsleepboten moest de Koninklijke Marine in oktober 1939 voorkomen dat Duitse troepen vanuit de oostelijke IJsselmeerhavens een landing zouden kunnen uitvoeren op de Noord-Hollandse IJsselmeerkust. Na de Duitse invasie in Noorwegen op 9 april 1940 werd de strijdmacht uitgebreid met enkele kanonneerboten en een torpedoboot. Gedurende de oorlogsdagen werd ook nog de commandostructuur veranderd.Na de afkondiging van de capitulatie heerste er grote verwarring onder de kapiteins. Door orders en tegenorders slaagde er slechts één schip in om naar Engeland uit te wijken. De overige marineschepen werden door hun eigen bemanning in het IJsselmeer tot zinken gebracht om te voorkomen dat deze in Duitse handen zouden vallen. Aan de hand van vele authentieke verslagen, waarbij ook het originele Duitse aanvalsplan voor de oversteek over het IJsselmeer, heeft de auteur een levendig beeld geschetst van de gebeurtenissen op en rond het IJsselmeer. Adjudant b.d. Jacob Topper is plaatsvervangend conservator bijhet Kazemattenmuseum Kornwerderzand en werkt al ruim twintig jaar als vrijwilliger voor dit museum.

Wil je het boek lezen?Het IJsselmeerflottielje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacob Topper. Lezen Het IJsselmeerflottielje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN