Groeibijbel deel 4. Jozua, Rechters en Ruth

Groeibijbel deel 4. Jozua, Rechters en Ruth - P. Van Midden | Stml-tunisie.org

...w vriendelijke woorden hebben mij goed gedaan ... Rechters 6 - Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) - debijbel.nl ... .' Boaz vindt Ruth erg lief en het duurt niet lang of zij trouwen. Naomi is dolgelukkig. Maar zij is nog gelukkiger als Ruth en Boaz hun eerste zoon krijgen, die Obed heet. Obed wordt de grootvader van David, over wie wij later nog veel zullen ... 4 Als hij gaat slapen moet je goed opletten waar hij zich neerlegt, en dan moet je naar hem toe gaan, de deken aan zijn voeteneinde terugslaan en daar gaan liggen. Hij zal je dan wel vertellen wat je moet do ... bol.com | Cees Otte Boeken kopen? Kijk snel! ... . Hij zal je dan wel vertellen wat je moet doen.' 5 Ruth antwoordde: 'Ik zal doen wat u mij zegt.' 6 Ze ging naar de dorsvloer en deed precies wat haar schoonmoeder haar had opgedragen. De twaalf gedenkstenen. 4 1 En het gebeurde, toen heel het volk het oversteken van de Jordaan voltooid had, dat de HEERE tegen Jozua zei:. 2 Neem voor u twaalf mannen uit het volk, uit elke stam één man,. 3 en gebied hun: Neem van hier uit het midden van de Jordaan, van de plaats waar de voeten van de priesters staan, voor uzelf twaalf stenen op. Neem ze met u mee naar de overkant en leg ze ... Ruth. 1 1 In de tijd dat de rechters het volk leidden, brak er een hongersnood uit in het land. Een man trok daarom met zijn vrouw en zijn twee zonen weg uit B e tlehem in J u da, om een tijdlang in de vlakte van M o ab te gaan wonen. 2 De naam van de man was Elim e lech, die van zijn vrouw No ö mi, en zijn twee zonen heetten M a chlon en K i ljon; het waren Efrat ie ten uit B e tlehem in J u da. 4 Ze sloegen er hun tenten op en vernietigden de oogsten, tot helemaal in G a za. Niets lieten ze voor de Israël ie ten over om van te leven, nog geen schaap, geen rund en geen ezel. 5 Als een zwerm sprinkhanen kwamen ze aanzetten met hun vee en hun tenten: een onafzienbare massa mensen en kamelen die het land binnenviel en alles verwoestte....

INFORMATIE

AUTEUR
P. Van Midden
DIMENSIE
8,69 MB
BESTANDSNAAM
Groeibijbel deel 4. Jozua, Rechters en Ruth.pdf

OMSCHRIJVING

Bijbellezen is een verhaal apart. Je stapt zomaar een andere wereld binnen. Dat kan een cultuurschok zijn. Wat moet je met vertellingen van een paar duizend jaar geleden? Geschrokken (of verveeld) doen velen de bijbel weer dicht. Het lijkt de meest voor de hand liggende optie, maar het is tegelijk verschrikkelijk jammer. Want ook hier geldt: onbekend maakt onbemind.

Wil je het boek lezen?Groeibijbel deel 4. Jozua, Rechters en Ruth in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. Van Midden. Lezen Groeibijbel deel 4. Jozua, Rechters en Ruth Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN