De Engelse patiënt

De Engelse patiënt - Michael Ondaatje | Stml-tunisie.org

...weede Wereldoorlog achtergebleven met 'de Engelse patiënt', een man die letterlijk zijn gezicht heeft verloren omdat zijn hele lichaam vreselijk is verbrand ... Patiënt - Wikipedia ... . Dan duikt de dief Caravaggio op. Hij heeft in Noord-Afrika in opdracht van de geheime dienst jacht gemaakt op een ... Ondaatje, Michael: De Engelse patiënt / 8789035118102 : Bert Bakker: 1997 paperback 4e dr. goede staat. Gewicht 310 gram. € 4,00: boekenmary De Engelse patient E-BOOK Michael Ondaatje. Nederlands | E-book € 9,99 + 9 punten . Onmiddellijk beschikbaar. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Onmiddellijk geleverd via e-mail. Omschrijving. Aa ... Boekbeschrijving - The English Patient | Educatie en ... ... . Nederlands | E-book € 9,99 + 9 punten . Onmiddellijk beschikbaar. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Onmiddellijk geleverd via e-mail. Omschrijving. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog verzorgt Hana, een verpleegster, de enige patiënt die is achtergebleven in een kapot gebombardeerde villa. Vertalingen van 'patiënt' in het gratis Nederlands-Engels woordenboek en vele andere Engelse vertalingen. De engelse patiënt, Geoffrey en Katherine hebben afgesproken dat ze de engelse patiënt in de woestijn op zouden halen maar Geoffrey heeft andere plannen. Hij probeert met een kamikaze actie de engelse patiënt te vermoorden. Dit mislukt echter maar hij sterft zelf en Katherine geraakt zwaar gewond. 'De Engelse patient' is niet eenvoudig en vergt aandachtig (her)lezen. Wie zich die moeite getroost zal ongetwijfeld begrijpen wat de jury ertoe gebracht heeft deze uitzonderlijke roman met de ... Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas in de film The English Patient. Beeld The English Patient. De Golden Man Booker Prize for Fiction is dit weekeinde in Londen uitgereikt aan The English Patient, de roman uit 1992 van de Canadese auteur Michael Ondaatje.De uitreiking, zondag, vormde het slotstuk van het Man Booker 50 Festival, een literair festival ter ere van de vijftigste verjaardag van ... DE TAAL. De taal in 'The English Patient' is op zich niet moeilijk te volgen. Er zijn beschrijvingen die nogal uitgebreid zijn, maar deze worden afgewisseld met dialogen die het verhaal weer wat tempo geven. Omdat je als lezer ook niet weet wie de Engelse patiënt is, leer je mee met de hoofdpersonen van het boek. Lees „De Engelse patient" door Michael Ondaatje verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Aa...

INFORMATIE

AUTEUR
Michael Ondaatje
DIMENSIE
12,76 MB
BESTANDSNAAM
De Engelse patiënt.pdf

OMSCHRIJVING

De grote liefdesgeschiedenis van het jaar!Nu meesterlijk verfilmd met Ralph Fiennes, Juliette Binoche en Willem DafoeBekroond met de Booker Prize & 9 Oscars!In een kapotgebombardeerde villa ten noorden van Florence die is ingericht als veldhospitaal, is een jonge Canadese verpleegster aan het einde van de Tweede Wereldoorlog alleen achtergebleven met 'de Engelse patient', een man die letterlijk zijn gezicht heeft verloren, omdat zijn hele lichaam onherkenbaar is verbrand. Dan duikt de dief Caravaggio in de villa op. Hij is vanwege zijn inbrekersvaardigheden bij de geheime dienst terechtgekomen en heeft in Noord-Afrika jacht gemaakt op een ongrijpbare spion. Ook de Indier Kirpal Singh, die door de Duitsers achtergelaten mijnen opruimt, maakt zijn opwachting. Wie zijn zij? Zijn zij slechts door het toeval samengebracht of is er meer? Is 'de Engelse patient' misschien de gezochte spion?

Wil je het boek lezen?De Engelse patiënt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michael Ondaatje. Lezen De Engelse patiënt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN