Was opa een nazi?

Was opa een nazi? - Koen Aerts | Stml-tunisie.org

.../20 om 16:20 Een foto, een uniform op zolder, een oorlogsverhaal dat in de familie verteld wordt ... Bureau ISBN - Was opa een nazi? ... ... Was opa een nazi? (Onbekende bindwijze). De onmisbare gids om het verborgen oorlogsverleden van je familie te achterhalen. Zo'n half miljoen Belgen -... Reinewald, Chris - Aerts, Koen - Graven in foute familieverledens [Recensie] In Was opa een nazi? Speuren naar het oorlogsverleden, reiken Belgische oorlogshistorici en archivarissen nazaten van collaborateurs sleutels aan voor de zoektocht naar het vaak onuitgesproken oorlogsverleden van hun (groot)ouders. Behalve een praktische gids voor het doolhof aan lokale archieven, wordt vooraf een ... In een ... 75 jaar Bevrijding: 'Was opa een nazi? Of een held ... ... . Behalve een praktische gids voor het doolhof aan lokale archieven, wordt vooraf een ... In een commentaar bij een artikel van Micha Kat staat het antwoord: Dilling verliet Heidemij rond 1921, in een poging een eigen ontginningsmaatschappij op te richten ("Centrale Nederland" (voor Binnenlandsche Kolonisatie)). Dat is evident mislukt. En daarna wordt er in geen enkele krant of tijdschrift nog ooit gerept over Rutte's opa. Met 40.000 arrestaties en bijna 15.000 doden betaalden ze daar een hoge tol voor. Toch is hun verhaal weinig bekend in België. Deze nieuwe gids - de opvolger van het succesvolle Was opa een nazi? - komt tegemoet aan de vele vragen van de nakomelingen en van iedereen die wil begrijpen wat het verzet werkelijk betekende en waarom het in België zo snel in de vergetelheid raakte. Met het boek Was opa een nazi willen de auteurs meer bieden dan een verslag over de collaboratie in België tijdens de Tweede Wereldoorlog: ze zetten ons op weg om het oorlogsverleden van onze gemeente te onderzoeken. Weten wat er zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelde, is moeilijk om snel te achterhalen. Wie het meemaakte, doet er vaak ...

INFORMATIE

AUTEUR
Koen Aerts
DIMENSIE
10,13 MB
BESTANDSNAAM
Was opa een nazi?.pdf

OMSCHRIJVING

Zo'n half miljoen Belgen - Vlamingen, Brusselaars en Walen - hebben een familielid dat 'fout' was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Opa, oma, vader, moeder, oom of tante. Aanvankelijk zijn er ruim 400.000 dossiers van verdachten. Zo'n 100.000 burgers krijgen ook effectief een straf: van terechtstelling over vrijheidsberoving tot verlies van rechten. Kleinkinderen en andere familieleden gaan vandaag meer en meer op zoek naar de juiste toedracht van de feiten om dat verleden een plaats te geven.In Was opa een nazi? reiken oorlogshistorici en archivarissen de sleutels aan om zelf op zoek te gaan naar het vaak onuitgesproken oorlogsverleden.

Wil je het boek lezen?Was opa een nazi? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koen Aerts. Lezen Was opa een nazi? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN