Nacht der girondijnen

Nacht der girondijnen - Jacques Presser | Stml-tunisie.org

...t der Girondijnen 'Dit verhaal kwam me bij toeval onder ogen; ik heb het gelezen en herlezen, meer dan eens, en het is me bijgebleven ... Jacques Presser, De nacht der girondijnen ... ... .' Primo Levi 'Deze beschreven werkelijkheid in Westerbork is een spiegel voor onze hele menselijke samenleving.' De Groene Amsterdammer De nacht der Girondijnen book. Read 12 reviews from the world's largest community for readers. De jonge geschiedenisleraar Jacques Suasso Henriques, Nede... Primo Levi's Nacht der Girondijnen 44-51 Sara Vandewaetere. Het werd de jonge nazi's in het hoofd geprent dat er in de wereld maa ... Homo submersus | De Volkskrant ... ... Primo Levi's Nacht der Girondijnen 44-51 Sara Vandewaetere. Het werd de jonge nazi's in het hoofd geprent dat er in de wereld maar één beschaving bestond: de Duitse. Alle andere beschavingen, hedendaagse of uit het verleden, waren slechts aanvaardbaar voor zover ze één of ander Germaans element in zich droegen. Beoordeling: De nacht der girondijnen is een lastig te lezen novelle door de vele associaties. Naarmate het verhaal vordert, wordt het verhaal helderder en zijn de associaties beter te volgen. Maar dit maakt het verhaal lastig te volgen. Met kennis achteraf, wanneer je het uiteindelijk best aangrijpende verhaal vanuit Westerbork hebt gelezen, kun je veel invullen. En dat maakt het boek...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacques Presser
DIMENSIE
6,55 MB
BESTANDSNAAM
Nacht der girondijnen.pdf

OMSCHRIJVING

Een jonge geschiedenisleraar van Portugees-joodse afkomst komt in Westerbork terecht bij de ordedienst. Hij zorgt voor het samenstellen van de transporten en heeft zich zo tot werktuig van de Duitsers gemaakt in de hoop het eigen bestaan zo lang mogelijk te rekken. Wanneer een met hem bevriende en op transport gestelde rabbijn mishandeld wordt door zijn baas, slaan bij hem de stoppen door. Hij slaat in op zijn baas en zijn leven neemt een andere wending.

Wil je het boek lezen?Nacht der girondijnen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacques Presser. Lezen Nacht der girondijnen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN