Een kogelvrije zomer

Een kogelvrije zomer - Martijn den Ouden | Stml-tunisie.org

...lvrije zomer is de derde dichtbundel van Martijn den Ouden ... Perdu - Martijn den Ouden Een kogelvrije zomer ... . Een kogelvrije zomer bestaat uit een aantal hoofdstukken met daarin reeksen gedichten die meer of minder samenhang vertonen. In de eerste reeks jaargetijden zijn alle seizoenen gepersonifieerd: De winter is een vals wijf zonder kleren/ met een eng dun gerimpeld lijf/ een koude adem/en een lage hartslag. Een kogelvrije zomer. Zijn eerste bundel heette Melktanden, in zijn tweede spoorde de dichter zichzelf aan: "Kom wissel je tanden op een dinsdag'. Is de... Een kogelvrije zomer. Zijn eerste bundel heette ... Slaapservice: Martijn den Ouden - gedicht uit de bundel ... ... . Is de... Een kogelvrije zomer. Zijn eerste bundel heette Melktanden, in zijn tweede spoorde de dichter zichzelf aan: 'Kom wissel je tanden op een dinsdag'. Is de dichter inmiddels volwassen? Verhapstukt hij de wereld nu met grotemensentanden? Er is veel lichamelijks in Een kogelvrije zomer. Zijn eerste bundel heette Melktanden, in zijn tweede spoorde de dichter zichzelf aan: 'Kom wissel je tanden op een dins...

INFORMATIE

AUTEUR
Martijn den Ouden
DIMENSIE
9,77 MB
BESTANDSNAAM
Een kogelvrije zomer.pdf

OMSCHRIJVING

Zijn eerste bundel heette Melktanden, in zijn tweede spoorde de dichter zichzelf aan: "Kom wissel je tanden op een dinsdag'. Is de dichter inmiddels volwassen? Verhapstukt hij de wereld nu met grotemensentanden?Er is veel lichamelijks in Een kogelvrije zomer. Een man die zich voorstelt vrouw te zijn, een oude heer die zijn buikplooien telt, en ook de dood waart rond, schrikbarend concreet. Maar Martijn den Ouden blijft een dichter die speelt. Met geestige verwijzingen, met cynische definities van het paradijs op aarde ("de spiegel waarin meisjes hun borsten zien groeien') of met een inventarisatie van het financiële gewin van dichters. Den Ouden omarmt de wereld, jong en oud als ze is.

Wil je het boek lezen?Een kogelvrije zomer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martijn den Ouden. Lezen Een kogelvrije zomer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN