Vergaderen? Niet doen!

Vergaderen? Niet doen! - Ellen de Bruin | Stml-tunisie.org

...gen en gesprekken met vergadertijgers en vergaderhaters ... Bureau ISBN - Vergaderen? Niet doen! ... . Iedereen háát vergaderen, maar toch loopt elke vergadering uit. Vergaderen brengt het slechtste in mensen naar boven. Sommige mensen doen hun mond niet open, anderen zijn niet tot zwijgen te ... Niet doen! bevat ook interviews met ervaringsdeskundigen: taalexpert Paulien Cornelisse, hoogleraar organisatiepsychologie Aukje Nauta, kunsthistoricus Henk van Os, socioloog Paul Schnabel en de makers van Fokke & Sukke, RGvT, die elke dag vergaderen. Niet doen!' bevat ook interviews met ervaringsdeskund ... Vergaderen? Niet doen! door Ellen de Bruin (Boek ... ... . Niet doen!' bevat ook interviews met ervaringsdeskundigen: taalexpert Paulien Cornelisse, hoogleraar organisatiepsychologie Aukje Nauta, kunsthistoricus Henk van Os, socioloog Paul Schnabel en de makers van Fokke & Sukke, RGvT, die elke dag vergaderen. Doen wat werkt. Interessant is het ... Vergaderen moet zeker niet worden afgeschaft worden, maar (meer…) Redactie ManagementSite Managementvergaderingen zijn niet effectief genoeg Met vergaderingen gaat meer productiviteit verloren dan met telefoongesprekken, kopieerwerk, reizen en geroddel bij de koffieautomaat. Als alle experts dat doen, hoeft er helemaal niet vergaderd te worden over een beslissing, dan neemt die beslissing zich vanzelf. Als buffels zonder vergaderen tamelijk ingewikkelde besluiten kunnen nemen, dan moeten mensen dat toch ook kunnen? Dit lijkt me niet realistisch, maar ondertussen kunnen we veel uit dit boekje leren. Onlangs kwam wetenschapsjournalist Ellen de Bruin met het boek: 'Vergaderen? Niet doen!' Toch is het niet verstandig om te stoppen met vergaderen. In het boek somt De Bruin punten op waarom vergaderen zinloos is. Ten eerste gaan deelnemers raar praten. Nu de Tweede Kamer unaniem akkoord is, lijkt de weg voor gemeenten en provincies vrij om digitaal te vergaderen. Ze hoeven niet meer fysiek bij elkaar te komen om besluiten te nemen. Ineffectief vergaderen is één van de grootste ergernissen van werkend Nederland en België. Tijd om hier wat aan te doen want vergaderen kan ook anders. Ineffectief vergaderen kost alleen maar tijd en geld, effectief vergaderen levert op. Met deze 10 tips voor effectief vergaderen zorg je voor vergaderingen met veel meer resultaat. Vergaderen: niet doen! Posted on April 15, 2020 April 15, 2020 by marisjav. De beste manier om vergaderingen effectiever te maken, is door ermee te stopp...

INFORMATIE

AUTEUR
Ellen de Bruin
DIMENSIE
8,24 MB
BESTANDSNAAM
Vergaderen? Niet doen!.pdf

OMSCHRIJVING

Nooit meer zinloos wil vergaderen? Krijg met dit boek alle argumenten op een rijtje.Vergaderen? Niet doen! van Ellen de Bruin verklaart de oorlog aan saaie, vervelende en zinloze vergaderingen. Die moeten verdwijnen. Om dat duidelijk te maken zocht en vond Ellen de Bruin wetenschappelijk onderzoek dat het idee dat vergaderen nut heeft grondig ondermijnt. Vergaderen brengt het slechtste in mensen naar boven. Sommige mensen doen hun mond niet open, anderen zijn niet meer tot zwijgen te brengen. Die blijven maar laaghangend fruit zoeken, targets uitrollen en punten op de horizon plaatsen. En er wordt nooit iets besloten, want daar is iedereen uiteindelijk te uitgeput voor. Of het was allemaal toch al van tevoren bekokstoofd. Vergaderen? Niet doen! bevat ook interviews met ervaringsdeskundigen: taalexpert Paulien Cornelisse, hoogleraar organisatiepsychologie Aukje Nauta, kunsthistoricus Henk van Os, socioloog Paul Schnabel en de makers van Fokke & Sukke, RGvT, die elke dag vergaderen. Hoe houden ze het vol?

Wil je het boek lezen?Vergaderen? Niet doen! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ellen de Bruin. Lezen Vergaderen? Niet doen! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN