Een Sprong In De Noordzee

Een Sprong In De Noordzee - Jan Timman | Stml-tunisie.org

...aakleven in de Verenigde Staten ten tijde van Bobby Fischer, een avontuur op Bali en De Olympiade, maar ook Timmans arrestatie wegens dienstplichtontduiking, zijn ontmoeting met de schrijver Jorge Luis Borges en de dood van Hein Donner ... Inpoldering deel Noordzee kan - liefdevoorholland ... .. Een sprong in de Noordzee is het verslag van een onvermoeibare reiziger die ... Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, jan timman - een sprong in de noordzee Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. De bruinvis lijkt op een kleine dolfijn, maar is in de Noordzee de meest voorkomende walvisachtige. De bruinvis ... Noordzee - Wikikids ... .nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. De bruinvis lijkt op een kleine dolfijn, maar is in de Noordzee de meest voorkomende walvisachtige. De bruinvis is met een lengte tot 1,7 meter het kleinste zeezoogdier in Nederlandse wateren. Deze kleine walvisachtige kun je zien voor de Nederlandse kust, in de waddenzee en er leeft een populatie bruinvissen in de Oosterschelde. De Noordzee is een ondiepe zee, (gemiddelde diepte 95 meter), die van zuid naar noord steeds dieper wordt. Tussen Nederland en Engeland, ten zuiden van de Doggersbank, bedraagt de diepte doorgaans minder dan 50 meter.Voor de kust van Noorwegen loopt deze op tot wel 700 meter.. Ongeveer midden in de Noordzee ligt de Doggersbank, een grote zandbank met een gemiddelde diepte van 15 tot 20 meter. In Een sprong in de Noordzee komen uiteenlopende onderwerpen aan bod als het schaakleven in de Verenigde Staten ten tijde van Bobby Fisher, een avontuur op Bali en De Olympiade, maar ook Timmans arrestatie wegens dienstplichtontduiking, zijn ontmoeting met de schrijver Jorge Luis Borges, en de dood van Hein Donner. Op de Noordzee tussen de Duitse eilanden Borkum en Helgoland sprong vorige week een voshaai ui...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Timman
DIMENSIE
10,2 MB
BESTANDSNAAM
Een Sprong In De Noordzee.pdf

OMSCHRIJVING

Jan Timman zwierf tijdens zijn imposante carrière de hele wereld over, van Amsterdam naar Indonesië, en van Moskou naar Sarajevo en weer terug. Tijdens deze reizen verwerkte hij al zijn indrukken en ontmoetingen in verhalen, beschouwingen en dagboeken. Niet alleen schreef hij over schaken en grootmeesters, maar ook over kunst, literatuur en de verschillende culturen die hij tegenkwam.In 'Een sprong in de Noordzee' komen uiteenlopende onderwerpen aan bod als het schaakleven in de Verenigde Staten, ten tijde van Bobby Fischer, een avontuur op Bali en De Olympiade, maar ook Timmans arrestatie wegens dienstplichtontduiking, zijn ontmoeting met de schrijver Jorge Luis Borges, en de dood van Hein Donner.'Een sprong in de Noordzee' is het verslag van een onvermoeibare reiziger die zich in vreemde culturen verdiept, vele avonturen beleeft en soms een afstandelijk, maar altijd een scherp waarnemer is.

Wil je het boek lezen?Een Sprong In De Noordzee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Timman. Lezen Een Sprong In De Noordzee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN