Nieuwsberichten Schrijven

Nieuwsberichten Schrijven - P. van der Bijl | Stml-tunisie.org

...voor aankomende journalisten en (web)redacteuren, maar ook voor meer ervaren redacteuren en communicatieadviseurs die betere nieuwsberichten willen schrijven ... Cursus: Nieuwsberichten schrijven - Springest ... . Het boek is verkrijgbaar via uitgever Boom Lemma en bij vrijwel alle online boekverkopers en de boekhandel. Nieuwsberichten schrijven (Paperback). Ze zien er zo simpel uit, die nieuwsberichten in de krant, op websites en op teletekst. Maar een goed... Journalisten moeten bij het schrijven van een nieuwsbericht zo volledig mogelijk zijn. Daarom is een goede kop erg belangrijk. Bovendien geeft het artike ... Nieuwsberichten schrijven ... ... Journalisten moeten bij het schrijven van een nieuwsbericht zo volledig mogelijk zijn. Daarom is een goede kop erg belangrijk. Bovendien geeft het artikel als het goed is antwoord op de 5w1h-vragen: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Oprolbaar schrijven. De '5w's en h'-methode is onmisbaar in persberichten en nieuwsberichten, omdat de vijf vragen je dwingen om oprolbaar te schrijven. Oprolbaar schrijven houdt in dat je in een bericht zo vroeg mogelijk de belangrijkste informatie mededeelt aan je lezers. Zo zorg je ervoor dat ze snel op de hoogte zijn van het nieuws. Bij het schrijven van het persbericht moet je je verplaatsen in de rol van journalist. Wat is de nieuwswaarde van je bericht? Waarom is het interessant voor de doelgroep van het medium? H...

INFORMATIE

AUTEUR
P. van der Bijl
DIMENSIE
8,93 MB
BESTANDSNAAM
Nieuwsberichten Schrijven.pdf

OMSCHRIJVING

Ze zien er zo simpel uit, die nieuwsberichten in de krant, op websites en op teletekst. Maar een goed nieuwsbericht schrijven is verre van eenvoudig. Wat is nieuws? Hoe kom je er aan en hoe schrijf je het kort, bondig en duidelijk op?Nieuwsberichten schrijven is een praktijkgericht boekwaarin al deze vragen aan de orde komen. Verschillende soorten nieuwsberichten voor diverse media worden uitgebreid behandeld. De nadruk ligt op berichtgeving over 'hard nieuws', maar ook het 'zachte nieuws' en aankondigingen komen aan bod. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het persbericht. Daarnaast besteden de auteurs aandacht aan zaken als embargo's en hoor en wederhoor.Nieuwsberichten schrijven is niet alleen geschikt voor aankomende journalisten, maar ook voor meer ervaren redacteuren en communicatieadviseurs die betere nieuwsberichten willen schrijven.

Wil je het boek lezen?Nieuwsberichten Schrijven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. van der Bijl. Lezen Nieuwsberichten Schrijven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN