Psychologie & Sociologie

Psychologie & Sociologie - Ella Wijsman | Stml-tunisie.org

...ciale Wetenschappen wordt, op het gebied van de culturele antropologie, pedagogiek, politicologie en psychologie, kwalitatief hoogwaardig onderzoek gedaan en een breed en disciplinair onderwijsprogramma aangeboden ... PDF Psychologie en Sociologie - Managementboek.nl ... . Psychologie en Sociologie bestaat uit vijftien hoofdstukken die alle relevante begrippen uit de twee wetenschappen aanreiken. Alle hoofdstukken kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingezet in de lessen. Door de vele voorbeelden, verhalen en illustraties is de theorie makkelijk te begrijpen. Met een psychologie opleiding van NHA ga jij met deze vraagstukken aan de slag. Daarnaast beschikken een aantal van onze o ... Sociologie - Bachelors - Universiteit Utrecht ... . Door de vele voorbeelden, verhalen en illustraties is de theorie makkelijk te begrijpen. Met een psychologie opleiding van NHA ga jij met deze vraagstukken aan de slag. Daarnaast beschikken een aantal van onze opleidingen over praktijkdagen, welke bij het lesgeld inbegrepen zitten. Zo weet je zeker dat de beroepsopleiding ook in de praktijk goed aansluit bij het werkveld. Psychologie is de studie die gaat over geest, gedrag en mensen: over wie we zijn, hoe we denken en voelen en waarom wij bepaalde beslissingen wel of niet nemen. Het flexibele en innovatieve curriculum van de bachelor Psychologie geeft je de vrijheid om een combinatie van een major en een minor te kiezen uit negen vakgebieden binnen de psychologie. De bachelor Sociologie gaat over de dynamiek tussen mens en samenleving. Je verdiept je in maatschappelijke thema's zoals migratie, armoede en ongelijkheid, en culturele verschillen, waarbij je de link legt naar politiek en beleid. Je kunt je vanaf het tweede jaar specialiseren op het gebied van grootstedelijke vraagstukken, cultuur of sociale risico's. Tijdens de bachelor Sociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam duik je in actuele vraagstukken over mens en maatschappij én leer je hiervoor oplossingen bedenken. Je vertaalt je sociologische kennis naar heldere adviezen zodat de complexe problemen van vandaag, morgen kunnen worden aangepakt. Samenvatting sociologie psychologie. Sociologie. Visie op ziekte en gezondheid WHO: een toestand van lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden 3 gebieden: - Lichamelijk - Geestelijk. Sociaal Ziekte: - Ongewenste verstoring van de normale gezondheidssituatie - Kwaal, complex van eigenschappen die ziekten kunnen Het boek bestaat nu uit twee delen: psychologie en sociologie. Sociale psy-chologie is verweven in het deel over de psychologie. Dat is mogelijk omdat het boek thematisch is opgebouwd en veel begrippen zowel bij de psycholo-gie als bij de sociale psychologie horen. Nieuw in het eerste hoofdstuk is een gedeelte over psychologische stromin-...

INFORMATIE

AUTEUR
Ella Wijsman
DIMENSIE
9,99 MB
BESTANDSNAAM
Psychologie & Sociologie.pdf

OMSCHRIJVING

Psychologie & Sociologie is het eerste geïntegreerde studieboek over sociologie en psychologie. De combinatie van deze leerstofgebieden ligt voor de hand nu veel hbo-opleidingen minder tijd aan deze vakken kunnen besteden, en de opleidingen stof meer geïntegreerd willen aanbieden. Dit boek leent zich uitstekend voor zelfstudie. Studenten die met dit boek gewerkt hebben, prijzen de duidelijke opzet en leesbaarheid. De leerstof blijkt ze bovendien zeer te boeien. De leesbaarheid wordt nog bevorderd door de vele praktijkvoorbeelden en de illustratieve cartoons.In de derde druk zijn veel vernieuwingen aangebracht: recente voorbeelden, actuele onderzoeken en informatie en nieuwe theoretische inzichten. Bijvoorbeeld informatie over zelfsturing, inspirerend leiderschap, vervormingen van het geheugen, en de invloed van Internet.

Wil je het boek lezen?Psychologie & Sociologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ella Wijsman. Lezen Psychologie & Sociologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN