De zon, de maan en de rivier

De zon, de maan en de rivier - Nieske Poortstra | Stml-tunisie.org

.... Samen draaien de aarde en de maan weer om de zon ... Maansverduistering: zon, aarde en maan op één lijn ... ... . Ze draaien ook nog ieder om hun eigen as. De maan is droog, stoffig en rotsachtig. Er zijn heuvels, bergen en vlakten. De maan heeft ook reusachtige gaten: kraters. Zwerfstenen uit de ruimte slaan soms in op de maan. De maan ... Ga mee met Paxi op een reis door onze zonnestelsel, van de rotsachtige planeten dichtbij de zon, voorbij de reuzenplaneten, tot de ijskoude rand waar kometen zich bevinden. In deze video, met als ... Springtij en doodtij. ... bol.com | Willewete - De zon, aarde en maan, Pierre ... ... . In deze video, met als ... Springtij en doodtij. Naast de maan heeft ook de zon een grote invloed op het getij. Als de zon en de maan op één lijn met de aarde staan, dus met volle maan en nieuwe maan, wordt er extra hard aan het water getrokken. Hierdoor ontstaat extra hoog hoogwater en extra laag laagwater. Dit heet springtij. De maan, de aarde en de zon horen allemaal bij hetzelfde zonnestelsel. De aarde is een planeet en draait om de zon. De maan is een hemellichaam dat om een planeet draait. Bovendien draaien de aarde en de maan ook om hun eigen as. Het lijkt alsof de maan licht geeft, maar dat is niet zo. Wat wij maanlicht noemen, is licht van de zon dat op de maan weerkaatst. Vanaf de aarde ziet de maan er ... 5 Zij zullen U vrezen, zolang de zon en maan zullen zijn, van geslacht tot geslacht. 6 Hij zal nederdalen als een regen op het nagras, als de druppelen, die de aarde bevochtigen. 7 In zijn dagen zal de rechtvaardige bloeien, en de veelheid van vrede, totdat de maan niet meer zij. Houdt de zon ooit op met schijnen? Waarom is de Volle Maan zo groot als hij laag aan de hemel staat? Zijn er ooit mensen geraakt door meteorieten? Hoe kan de zon branden zonder zuurstof? Hoe kan het dat ik de maan soms overdag aan de hemel zie? Waarom zijn er op de maan veel meer kraters dan op de aarde? Hoe zie ik het verschil tussen Eerste en ... De slag bij Gibeon uit Jozua 10:12-14 brengt al eeuwenlang tal van pennen in beweging, en dan met name de zinsnede: „Zon, sta stil te Gíbeon, en gij maan, in het dal van Ajálon." De zon lijkt in geen enkel opzicht op de aarde of de maan. Aarde en maan hebben een vast oppervlak, en bestaan uit gesteenten en metalen. De zon is echter helemaal opgebouwd uit gassen, voornamelijk waterstof en helium, de twee lichtste elementen in de natuur. De zon heeft dus geen vast oppervlak; je zou er niet op rond kunnen lopen. Zelfs mét ... Maansverduistering: zon, aarde en maan op één lijn Bij een maansverduistering (maaneclips) spelen de zon, de aarde en de maan een rol. De aarde staat dan tussen de zon en de maan in waardoor de schaduw van de aarde op de maan valt. Daar waar bij de zonsverduistering de schijngestalte van de maan de nieuwe maan is, ......

INFORMATIE

AUTEUR
Nieske Poortstra
DIMENSIE
9,46 MB
BESTANDSNAAM
De zon, de maan en de rivier.pdf

OMSCHRIJVING

Het valt Nynke op dat haar man Berend de laatste tijd steeds snel vermoeid is. Zo kent ze hem niet en ze maakt zich zorgen. Niet zonder reden, want Berend wordt na een bezoek aan de huisarts meteen doorverwezen naar het ziekenhuis. En daar krijgt hij het slechte nieuws.Elkaar aankijken, alsof de wereld op het punt staat te vergaan en je elkaar nog even iets kunt zeggen, of juist niets weet te zeggen, omdat het te veel is, te erg, te verward, we te bang zijn. Ja, dat zeker: te bang. Geen woorden. Alsjeblieft geen woorden. Het is alleen maar goed om elkaar aan te kijken, alsof we elkaar voor de eerste keer zien. De zo met elkaar vertrouwde lichamen te laten spreken, elkaar aan te raken, vast te houden waar je maar kunt. In dit boek vertelt Nieske Poortstra (Nynke) over de achtbaan waarin hun leven vanaf dat moment terechtkomt. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Soms op het randje van de dood, dan weer periodes van herstel en intens genieten. De verbondenheid is groter dan ooit. Gevoelens van angst, verdriet, verwarring, boosheid en blijdschap wisselen elkaar af. Uiteindelijk komt het onvermijdelijke. Met haar verhaal geeft ze een bijzonder, heel open, kijkje in haar gevoelswereld. Daarmee brengt ze haar verhaal heel dichtbij. Inspirerend is de kracht, moed en levenskunst waarmee het verhaal is geschreven.

Wil je het boek lezen?De zon, de maan en de rivier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nieske Poortstra. Lezen De zon, de maan en de rivier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN