Onderduikers gezocht

Onderduikers gezocht - G. Van Essen | Stml-tunisie.org

...9402901337. Gerrit ook, een voormalige beroepsofficier van de marine ... ESSEN, G. van - Onderduikers gezocht | Tweedehands ... ... . Nog later meldden zich als onderduikers Henk en Wout, die in het Land van Altena door de Duitsers werden gezocht. "Hoe meer zielen, hoe meer vreugd." Alle onderduikers werden voorzien van gestolen bonkaarten en alle benodigde valse papieren. De verzetsman Henk Blonk dook in 1942 onder in de tuin omdat hij door de Duitse politie werd gezocht. Het Parool van 13 januari 1982: "Henk Blonk, één van de onderdui ... Search hideout cards | Ondergedoken in Fryslân ... . Het Parool van 13 januari 1982: "Henk Blonk, één van de onderduikers die zich in Artis op de Plantage Middenlaan tijdens oorlog schuil hebben gehouden, zat enkele weken in het wolvenverblijf, omdat hij wapens voor het verzet maakte of repareerde. G. van Essen | jeugd | historisch | tweede wereldoorlog | onderduikers. Tijdens de bezettingsjaren (1940-1945) hielden de Duitsers en hun Ne derlandse handlangers zich o.a. bezig met het zoeken...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Van Essen
DIMENSIE
10,25 MB
BESTANDSNAAM
Onderduikers gezocht.pdf

OMSCHRIJVING

Tijdens de bezettingsjaren (1940-1945) hielden de Duitsers en hun Ne derlandse handlangers zich o.a. bezig met het zoeken naar onderduikers Tot die laatsten behoorde de hoofdpersoon van dit boek, Piet Stoop. We volgen hem op zijn tochten van het ene onderduikadres naar het ande· re. We maken daarbij kennis met goede vaderlanders als dominee Rasser. die zich inzetten voorde onderduikers, onverschrokken boeren als Janne~ Schotman, die de opgejaagde mannen en jongens onderdak bieden, en illegale werkers als Henk Bakker, die op alle mogelijke manieren de Duitse bezetters afbreuk trachten te doen. We zijn getuigen van razzia's, huiszoekingen, bombardementen, wapendroppings, angstige momenten, wonderbaarlijke uitreddingen, kortom, zij die de tweede wereldoorlog niet hebben meegemaakt, krijgen via dit boek een indruk van wat jongens als Piet Stoop in die jaren al zo moesten ondergaan.

Wil je het boek lezen?Onderduikers gezocht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Van Essen. Lezen Onderduikers gezocht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN