Een Koninklijk Museum

Een Koninklijk Museum - F. Grijzenhout | Stml-tunisie.org

...2000 is het precies tweehonderd jaar geleden dat het Rijksmuseum voor het publiek werd geopend ... Koninklijk Museum van Mariemont - 365 ... . Op 31 mei... Een koninklijk paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur. Paradijselijk genieten van 18 de- eeuwse flora en fauna en Koninklijk behang! Dordrechts Museum Een koninklijk symbool ... In 2015 zijn de vazen in het museum weer met elkaar verenigd, mede mogelijk gemaakt met steun van onze Vriendenvereniging. In Koninklijk Blauw staan ze symbool voor de belangrijke rol die het paar heeft gespeeld voo ... Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen - Posts ... ... . In Koninklijk Blauw staan ze symbool voor de belangrijke rol die het paar heeft gespeeld voor de bekendheid van het Delfts Blauw. Een koninklijk museum, Lodewijk Napoleon en het Rijksmuseum., Berry Slok, 2000 Machinale druk, h 700mm × b 500mm Meer objectgegevens De tentoonstelling Koninklijk Licht is gewijd aan de koninklijke geschenken en lichtontwerpen die René Lalique maakte voor verscheidene koningshuizen en adelijke families. Het Koninklij...

INFORMATIE

AUTEUR
F. Grijzenhout
DIMENSIE
10,7 MB
BESTANDSNAAM
Een Koninklijk Museum.pdf

OMSCHRIJVING

In het jaar 2000 is het precies tweehonderd jaar geleden dat het Rijksmuseum voor het publiek werd geopend. Op 31 mei opende de 'Nationale Konst-Gallerij' in paleis Huis ten Bosch bij Den Haag zijn deuren en was daarmee het eerste nationale museum voor kunst en geschiedenis in Nederland. Sinds 1800 heeft het Rijksmuseum een ontwikkeling doorgemaakt die er toe heeft geleid dat het nu een van de meest toonaangevende musea voor oude kunst is.Dit boek richt de aandacht op een van de meest vruchtbare perioden in de vroege geschiedenis van het Rijksmuseum: die van het Koninklijk Museum. Onder het bewind van de Franse koning van Holland, Lodewijk Napoleon (1806-1810), een broer van keizer Napoleon, kwam het museum tot snelle bloei. Lodewijk Napoleon verplaatste het museum van Den Haag naar zijn paleis in de nieuwe hoofdstad Amsterdam. Hij maakte tevens de uitbreiding van de collectie mogelijk met topstukken als De Nachtwacht van Rembrandt, De Avondschool van Gerard Dou en Het Sint-Nicolaasfeest van Jan Steen.

Wil je het boek lezen?Een Koninklijk Museum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. Grijzenhout. Lezen Een Koninklijk Museum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN