Het eiland in de Vogelstraat

Het eiland in de Vogelstraat - Orlev | Stml-tunisie.org

...ij overleefde de oorlog in het getto van Warschau en in het concentratiekamp Bergen-Belsen, waar hij naartoe werd gestuurd nadat zijn moeder door de nazi's was doodgeschoten ... schoolboekjes, Boekenstalletje.nl ... .Na de oorlog verhuisde hij naar Israël. Hij begon in 1976 met het schrijven van kinderboeken en heeft ... Het boek 'Het eiland in de Vogelstraat' gaat over Alex. Het speelt zich af in de WOII. Hij houdt zich met moed en vindingrijkheid verborgen in de ruïne van een huis. Die ruïne staat in een leegstaande wijk van een getto in Polen. De bewoners van de wijk zijn gedeporteerd. Het eiland in de Vogelstraat Uri Orlev. 1. bij Uitgeverij De Fo ... bol.com | Het eiland in de Vogelstraat, Orlev ... ... . Die ruïne staat in een leegstaande wijk van een getto in Polen. De bewoners van de wijk zijn gedeporteerd. Het eiland in de Vogelstraat Uri Orlev. 1. bij Uitgeverij De Fontein. Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0. Junior Topics 0 Genre Kind & Jeugd Vertaald door Tamir Herzberg Aantal pagina's 139 Uitgeverij Uitgeverij De Fontein ISBN 9789026107351, 9789026102035 + De joods jongen Alex bewoont tijdens de Tweede Wereldoorlog een ruïne in het getto van Wwarschau. Daar verschuilt hij zich. De andere bewoners van zijn wijk zijn gedeporteerd. Alex voelt zich net Robinson Crusoë op het onbewoonde eiland. De enige vriend die hij heeft is een witte muis. Orlev is een geweldige auteur. Download en lees het boek Het eiland in de Vogelstraat op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt Het eiland in de Vogelstraat in PDF, ePUB, MOBI. Get this from a library! Het eiland in de Vogelstraat. [Uri Orlev, geb. als Jerzy Henryk Orłowski; Tamir Herzberg] -- De 11-jarige joodse jongen Alex heeft zich in een Pools getto verstopt voor de Duitse soldaten. Hij wacht op zijn vader die beloofd heeft na enkele dagen terug te komen, maar de dagen worden maanden. Dit is de cache boekbespreking van Uri Orlev en Het Eiland In De Vogelstraat. Het boekverslag van Het Eiland In De Vogelstraat. Zoek nog meer boekverslagen ... Tweedehands exampleren van het boek 'Eiland In De Vogelstraat' van Orlev, U. (ISBN 9789026113680) Het eiland in de Vogelstraat book. Read 173 reviews from the world's largest community for readers. Hij voelt zich net Robinson Crusoë op zijn eiland. Al... Het eiland in de Vogelstraat door Uri Orlev. Boektoppers 1997. AVI-8. Groep 7/8. Het boekje telt 169 bladzijden. Het boekje is nog in goede staat. HET EILAND IN DE VOGELSTRAAT: Hij voelt zich net Robinson Crusoë op z'n eiland. Alex, een joodse jongen, houdt zich met moed en vindingrijkheid verborgen in de ruïne van een huis. Het eiland in de vogelstraat, Orlev, Uri Waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in Polen, voornamelijk in getto C dat groot en vol is. Ook staan er veel fabrieken en werkplaatsen. De jongen in het boek woont in getto C, in de ruïne van huisnumm...

INFORMATIE

AUTEUR
Orlev
DIMENSIE
8,27 MB
BESTANDSNAAM
Het eiland in de Vogelstraat.pdf

OMSCHRIJVING

Uri Orlev, Het eiland in de Vogelstraat. Bekroond met de Zilveren Griffel 1986. Een Joodse jongen in de ruïne van een huis, middenin een Pools getto.

Wil je het boek lezen?Het eiland in de Vogelstraat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Orlev. Lezen Het eiland in de Vogelstraat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN